Dagens favorit: Bloom and Blossom bensprej

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

 

image
Sprejen från Bloom and Blossom svalkar och piggar upp när fötter och ben känns tunga och trötta.

 

Kärlek vid första ögonkastet:  Bloom and Blossom Revitalizing Leg and Foot Spray, 100 ml/215 kr. Några snabba pumptryck är allt som behövs för att benen ska kännas pigga, och du behöver inte genomlida den där isande kyl-känslan som andra ben-uppiggare kan bjuda på. Här blir huden len, återfuktad och benen känns snart lite lättare och gladare. Ingen magisk antingen/eller-effekt, men utna med som en snäll, mild och lagom uppfriskande smekning. Det är väl så bra.

Efter ett tag hamnade flaskan tyvärr i en kasse doftljus (kanske inte helt logiskt, men vi talar inte mer om den saken). Dagens städinsats (20 minuter varje dag, enligt ett Pinterest-tips som funkar bra för slarvmajan i mig) innefattade golvet i ena klädkammaren. Ja, jag har två. Bli lagom imponerad: det handlar ingalunda om några skrytsamt pampiga walk-in utan två stycken ”stand-in” closets. Doftljusen staplade jag bakom böckerna i bokhyllan, eftersom jag i likhet med de flesta skönhetsskribenter har viss platsbrist hemma. Och gissa vad som rullade runt, längst ner i ikea-kassen? En Bloom and Blossom-flaska som bara väntade på att få gjuta nytt liv i mina trötta ben.

Bloom and Blossom gör skönhetsproduker där antalet ingredienser hålls till ett minimum. På förpackningarna står en tydlig siffra. I den här sköna sprejen samsas 11 ingredienser, och på flaskan kan du läsa vilka. Där står också varför de ingår. ”Minimum ingredients = maximum results” är deras payoff. Imponerande, tycker jag, eftersom man faktiskt lär sig en hel del.

Här är en kortvariant:
1. Hästkastanjfrö-extrakt har hög halt av B-vitamin och är antiinflammatorisk. 2. Tangerinbladsolja ger en naturligt uppiggande effekt (citral, geraniol, linalool och limonene ingår naturligt i oljan). 3. Sötväppling-extrakt ökar cirkulationen och dämpar svullnader. 4. Aloe vera lugnar och stimulerar hudens collagen. Vegetabiliskt 5. glycerin ökar hudytans fukthalt. 6. Vatten från UK. 7. Polysorbate 20 gör att oljorna fördelas i sprejen, och är en icke-irriterande ingrediens. 8. Phenoxyethanol och 9. ethylhexylglycerin konserverar produkten (så följer åtta ingredienser som sprejen inte innehåller…). 10. Sodium benzoate och 11. potassium sorbate konserverar aloe-extraktet på ett snällt vis (”gently preserves the aloe extract”).

Till saken hör att samma ingredienser kan ha en annan verkan om produktens sammansättning vore annorlunda. Det är heller inte bara kombinationen utan mängden som påverkar. Tänk vilken kunskapsspridning vi skulle få om alla  skönhetsföretag gav oss lika utförliga ingredienslistor!

Nu harvar jag iväg till kollo för att gräva. I kväll, efter duschen, ska bensprejen få bevisa sin storhet ännu en gång.

 

 

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
maria

Men var köper man bensprayen verkar underbar mvh maria.

Margaretha Björkman

Var finns den att köpa i Sverige?? Läser din blogg med alla bra tips! Själv 60+ och älskar bra hudvård och make! Du är så bra!

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x