Zao – Lip Gloss

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ekologisk läppglans med medioker glans.

Zao Lip Gloss lovar en härlig glans med med ett resultat av fylliga läppar och en bekväm komfort. Jag som testar är 27 år gammal och har torra läppar och är det något jag älskar är det ett gloss som ger en härlig glans. Jag har nu testat Zao Lip Gloss i färgen 016 som är helt vegansk och cruelty free. Färgen 016 är en rosa, mauve färg med guldigt skimmer i. Färgen är heltäckande och ger en glansig yta. 

Jag som testar har en väldigt ljus hy med en kall underton vilket gör att färgen på denna Zao Lip Gloss i 016 ser något mörk ut på mig. Färgen skulle passa personer med djupare hudtoner och personer med varmare undertoner. 

När det kommer till hur läppglanset presterade så går den på fint och heltäckande vid applicering. Applikatorn gör det relativt enkelt att få till fina kanter vid läppkonturen då applikatorn är ganska liten.

När man öppnar förpackningen på Zao Lip Gloss känner man en stark doft av trä. Gillar man den doften är det inga problem men är man känslig för dofter i sminkprodukter kommer man att märka av doften direkt.

Bara av förpackningen doftar det redan lite trä men när man öppnar läppglanset och tar fram applikatorn blir doften av trä väldigt stark.

Vad gäller hur läppglanset ligger på läpparna under tidens gång så är hållbarheten ganska bra och när den försvinner så gör den det gradvis. Jag tycker inte att den går på som ett typiskt läppglans utan snarare som en lip cream då den känns krämig och är ganska tjock i konsistensen. Däremot stannar skimret i läppglanset kvar på läpparna när resten av glanset försvinner. I och med att skimret är kvar men inte resten av produkten känns läpparna väldigt torra och det ser inte fint ut alls.

Med tanke på hur det ser ut när glanset försvinner och priset på läppglanset tycker jag att det finns bättre produkter där ute.

Förpackningen är av plast på insidan och i trä på utsidan. Zao Lip Gloss kommer i 3,8 ml vilket är rätt lite med tanke på priset. 

Information

RIKTPRIS: 228 kr

Mest lästa