Shu Uemura – Netsu design blow dry cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Håller vad den lovar och underlättar stylingen flera dagar i rad

Shu Uemura Netsu design blow dry cream är en stylingkräm med värmeskydd som ska klara av upp till 230 graders värme. Det beskrivs även att den ska vara omdefinierande och motverka friss i upp till 96 timmar. Jag tycker att den minimalistiska designen hos den 150 ml stor pumpflaskan dessutom ser väldigt fin ut i badrumsskåpet!

Stylingkrämen ska appliceras i handdukstorkat hår som sedan ska vara redo för styling. Jag som har provat Shu Uemura Netsu design Blow dry creme har ganska långt, rakt hår (nedanför brösten) och behöver ta två pumpar med produkt till en applicering.

Det första som slog mig när jag provade stylingprodukten var tyvärr att den har en ganska stark doft som förde mina tankar tillbaka till mormors hårsprayer och läggvätska. Min sambo tyckte även den luktade rätt stark, men beskrev kort och gott doften som det något mer positivt klingande ”frisörsalong”.

Jag gillar konsistensen som varken känns för fet eller klibbig, och produkten går lätt in i håret.

Stylingkrämen ger ett fint resultat efter hårtorkningen. Jag, som ofta böjer till håret med en rundborste, fick en riktigt bra böj och håret blev glansigare än mitt hår blir i vanliga fall. Håret blev dessutom mindre frissiigt än det brukar bli. Däremot så höll resultatet inte så jättelänge, men det kan bero på att jag har rätt så tunna hårstrån och väldigt rakt hår som inte gillar att vara så mycket annat än just rakt.

De kommande dagarna efter att jag har använt Netsu design blow dry creme var håret dock mer lättstylat och stylingen håller fram till nästa tvätt. Att platta håret eller böja till luggen lite gick faktiskt smidigare än vad det brukar göra i vanliga fall, så där tycker jag att produkten håller vad den lovar.

Även om jag är nöjd med resultatet vid styling tycker jag att Shu Uemura Netsu Design blow dry creme är lite väl dyr för att ”bara” vara en stylingkräm med värmeskydd. Jag hade tyckt det hade varit rimligt om en lyxprodukt har fler vårdande egenskaper och att stylingen höll längre. Men i övrigt så tycker jag att det är en bra produkt i fin förpackning som håller vad den lovar.

Jag har läst många recensioner där folk gett produkten högra betyg än vad jag har gjort, så har man mer lättstylat hår tror jag att det här kan vara en riktig toppenprodukt. Men för egen del kommer jag hålla mig till ett mer vårdande värmeskydd och använda mousse när jag vill få till en mer långvarig styling.

Du kan köpa Shu Uemura Netsu design blow dry cream här. 

Information

RIKTPRIS: 490 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Lyx
Varumärke: Shu Uemura

Mest lästa