Melyon — Le Charbon Charcoal Soap

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Återfuktande kroppstvål

Melyon Le Charbon Charcoal Soap är en hårdtvål med återfuktande egenskaper som passar alla hudtyper. Den ska dock vara idealisk för en aknebenägen, oljig eller kombinerad hud. Le Charbon Charcoal Soap kan användas till ansiktet, händerna och resten av kroppen. Tvålen innehåller bland annat aktivt kol som verkar rengörande samt 100% veganska oljor som är berikade med E-vitamin. Den är doftfri och kan användas av både barn och vuxna. 

Melyon är ett relativt nytt svenskt varumärke som modellen Roger Dupé grundat. Märket fokuserar på inkluderande hudvård som ska passar alla, men där fokus ligger på en mer melaninrik hud. Namnet Melyon är en blandning av melanin och det togolesiska uttrycket "enyonam" som innebär "det är bra för mig".

Jag som testar är 33 år med en hud som varken är torr eller speciellt fet. Jag smörjer mig däremot alltid med en lättare bodylotion efter dusch, för att ständigt hålla huden återfuktad och smidig. Får jag välja föredrar jag en flytande duschtvål, så att testa en hårdtvål var något nytt för mig. De få gånger jag tvättat mig med en hårdtvål (när ingen annan duschkräm varit tillgänglig) har känslan efteråt varit en torr och stram hud. 

Melyon Le Charbon Charcoal Soap är en svart tvål på 135 gram som ligger i en vit pappersförpackning. Vid testtillfällena så började jag alltid med att blöta tvålen och gnugga den lätt mellan handflatorna för att snabbt få upp ett fint lödder. Produkten var lätt att applicera och hade ingen framträdande doft, den kändes väldigt "clean". När jag tvättade mig med Melyon Le Charbon Charcoal Soap reagerade jag snabbt på att den lämnade en lite oljig hinna på huden. Den där strama känslan som jag fruktade uppstod inte alls. Istället kändes huden mjuk och riktigt återfuktad. Då jag inte har en oljig eller aknebenägen hud på kroppen kan jag inte svara för om tvålen har en positiv verkan på det eller inte. Däremot kan jag säga att Melyon Le Charbon Charcoal Soap gjorde vad den skulle när det kom till att rengöra och återfukta huden. Jag är positivt överraskad över hur bra denna tvål är!

Du hittar den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 200 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: Melyon
Övrigt: Vegansk

Mest lästa