The Body Shop — Olive Nourishing Dry Body Oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Starkt doftande kroppsolja i krånglande flaska

Jag tror de flesta någon gång har använt The Body Shops kroppsprodukter. Vem har inte smort in sig med ett bodybutter eller fått en presentask fylld med produkter som luktar jordgubb eller mango? Det finns därför en viss nostalgifaktor för mig när det kommer till The Body shop. Däremot har jag aldrig testat deras kroppsoljor tidigare.

The Body Shop Olive Nourishing Dry Body Oil är en vegansk torrolja för kroppen. Jag är 37 år och har riktigt torr hud,  värst är det på benen. Huden kan bli så torr att den börjar klia och flagna. Därför är jag noga med att smörja in hela kroppen dagligen. Mina kroppsprodukter är inte speciellt glamorösa utan det blir tjocka krämer från Eucerin, Cerave och ACO. Jag har använt kroppsoljor men jag tycker det är behagligare och effektivare att använda en kräm. 

En kroppsolja kanske man tänker är fet och klibbig i konsistensen. The Body Shop Olive Nourishing Dry Body Oil är lätt och aldrig kladdig. Jag är imponerad av hur snabbt den absorberas av huden. Det blir inga jobbiga oljefläckar på lakanet även om man hoppar direkt ned i sängen efter att ha smort in sig. Den är också dryg, det behövs inte mycket produkt för att det ska räcka till hela kroppen. Eftersom flaskan är genomskinlig är det enkelt att ha koll på hur mycket som är kvar. 

Sprejflaskan till The Body Shop Olive Nourishing Dry Body Oil är i plast och känns billig. Det kan jag ha överseende med, The Body Shop är inte ett av de dyrare märkena, men förpackningar ska fungera oavsett prisklass. Min flaska börjar snabbt krångla. Jag får ofta kämpa lite med sprejmunstycket som kräver flera extra tryck för att produkten ska komma ut. 

Min erfarenhet är att The Body Shop gärna vräker på när det kommer till doft. Jag är inte parfymkänslig men kan ändå känna att det blir för mycket. Kroppsoljan ska tydligen dofta ”friskt och grönt” men den har en tydlig citrusdoft som får mig att tänka på städprodukter. Jag hävdar bestämt att jag har köpt fönsterputs eller toalettrengöring med samma doft. Jag inser efter ett tag att jag undviker att använda kroppsoljan på morgonen för att jag vill inte lukta WC-anka hela dagen. 

Den korta innehållsförteckningen är proppad med återfuktande ingredienser. Trots att det är en kort lista på ingredienser är nästan hälften någon sorts parfymämne. 

Tyvärr fungerar inte kroppsoljan direkt på torr hud för mig. Det blir en kortvarig, omedelbar effekt som håller i sig knappt över dagen. Jag tycker The Body Shop Olive Nourishing Dry Body Oil fungerar bäst om man blandar den med en kräm. Nu gillar jag att hudvårdsnörda men jag tror inte de flesta vill mixa olika produkter för att nå det resultat som man egentligen skulle kunna få av endast en produkt. En annan lösning är ta en lotion eller kräm först och sedan kroppsoljan över. Problemet är att doften och den krånglande förpackning gör att jag hellre väljer en annan kroppsolja. 

Information

RIKTPRIS: 195 kr

Mest lästa