Indy Beauty — Care And Protect Repair Shampoo

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Minus för den rinniga konsistensen och doften

Jag har testat influencern Therése Lindgrens schampo Indy Beauty Care And Protect Repair Shampoo. Detta sägs vara ett reparerande schampo med veganskt keratin som reducerar skador på hårytan, bygger upp och stärker hårets struktur. Schampot innehåller också havreextrakt som ska skydda och återställa hårets naturliga vitalitet. De vegetabiliska oljorna sägs göra håret mjukt, glänsande och lättkammat. Sist men inte minst innehåller schampot polymerer som ska skydda mot dagligt hårslitage.

Jag som testar är 34 år och har blondslingat hår med en rejäl utväxt. Min hårkvalitet är ovanligt tjock och grov och min hårbotten brukar snabbt bli fet. Jag har tidigare överbehandlat håret genom att permanenta och bleka det, men eftersom det blev så slitet, så slingar jag det nu bara två gånger per år. Jag brukar tvätta håret cirka tre gånger per vecka och efter dusch använder jag Revlon Uniq One All-in-One Hair Treatment.

Indy Beauty Care And Protect Repair Shampoo kommer i en stilren rosa flaska som innehåller 250 milliliter. Själva doften är söt, det luktar godis men det är ingenting som tilltalar mig. Jag gillar vuxna, mer tunga dofter men det är ju en smaksak. Konsistensen är väldigt vattnig och schampot hinner rinna genom fingrarna innan det når hårbotten. Den löddrar inte heller. I innehållsbeskrivningen står vatten allra först vilket betyder att produkten verkar innehålla mycket vatten.

Efteråt tycker jag att håret har blivit mjukt och det är lätt att reda ut. Jag har testat produkten både med Indy Beauty Care And Protect Repair Conditioner och jag tycker resultatet blir ännu mjukare och lättare att reda ut med balsamet. Tyvärr är håret inte särskilt rent länge. Efter två dagar är håret rejält flottigt och jag får komplettera med torrschampo. Indy Beauty Care And Protect Repair Shampoo är inte alls värt det höga priset och får framförallt minus för den rinniga konsistensen och doften. 

Information

RIKTPRIS: 149 kr

Mest lästa