Esse — Protect oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Tjock ansiktsolja som inte absorberas

Esse Protect oil är en vegansk ansiktsolja från växten ximenia som ska skydda huden från UV och fria radikaler. Oljan ska även bidra till ökad blodcirkulation, vilket ökar upptaget av näring och syre i huden.

Jag som testar Esse Protect oil är en 31-åring med väldigt torr och lite känslig hy, som älskar ansiktsvård som ger riktigt mycket fukt och fett till huden. I min dagliga hudvårdsrutin använder jag toner, serum och ansiktskräm, och utan alla dessa lager blir min hud stramande torr. Jag är ständigt på jakt efter nya favoritprodukter som passar in i min rutin.

Esse Protect oil är en skyddande ansiktsolja som ska användas under ansiktskräm. Oljans förpackning för tankarna till apotekarstilen med dess bruna pipettförsedda flaska. Flaskan innehåller 15 milliliter. Förpackningen gör det lätt att hantera oljan och ser snygg ut i badrumsskåpet.

Oljan har en förvånansvärt tjock konsistens och påminner mig om ricinolja (handen upp alla ni som också testade ricinolja i hårbotten för 10 år sen och fick spendera en timme i duschen efteråt för att försöka tvätta ur skiten). Kanske är det ricin-incidenten som har traumatiserat mig, men det finns inget värre än tjocka ansiktsoljor? Den tröga konsistensen gör oljan svårapplicerad, jag måste liksom ta i för att gnida ut den, och även då krävs en ordentlig mängd för att den ska bli tillräckligt viskös på huden. Väl på plats lägger sig oljan som en hinna utanpå huden, och där stannar den kvar utan att sjunka in nämnvärt. Att applicera en kräm ovanpå är ett halkigt projekt som resulterar i en look som för tankarna till överaktiv sebumproduktion. Oljan doftar svagt av vaniljsocker, en oinspirerande doft jag hellre varit utan.

Än så länge är jag alltså inte särskilt imponerad av oljan, men väl på huden då, utför den under i sitt skyddande mot luftföroreningar? Sanningen är – ingen aning. Esse Protect oil retar nämligen upp min hud, främst området kring mun och haka blir sticksigt och kliigt när jag använder oljan. Följaktligen har jag inte använt den många gånger alls.

Även utan irriterad hud hade jag inte rekommenderat Esse Protect oil. Oljan är alldeles för rik för att ha dagtid, och även de stunder jag inte har nåt emot att se ut som ett smörpaket i ansiktet så är den helt enkelt för svåranvänd. Det här är alltså inget du behöver lägga pengar på. 

Information

RIKTPRIS: 749 kr
Betyg: 1
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Ansiktsolja
Hudtyp: Torr
Varumärke: Esse
Övrigt: Vegansk

Mest lästa