Bioearth — Sun Cream SPF 30

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Svårapplicerat solskydd med efterhängsen doft

Jag som testat Bioearth Sun Cream SPF 30 är 45+ och ser solskydd som en självklarhet att använda. Min hud är normal till torr och jag använder peeling någon gång per vecka och smörjer alltid in mig med lotion efter dusch och bad. Solskydd på kroppen använder jag dagligen under vår och sommar när jag visar mer hud och då använder jag oftast produkter med SPF 50.

Bioearth Sun Cream SPF 30 är ett veganskt solskydd med ekologiska ingredienser som ska skydda huden mot UVA och UVB. Den innehåller fuktgivande och mjukgörande ingredienser såsom aloe vera och druvextrakt samt avokado-och jojobaolja. Företaget Bioearth har ett hållbarhetstänk som genomsyrar hela produktionen vilket jag gillar. Deras solskydd är godkända av Hawaii Protocol vilket innebär att produkterna inte skadar korallrev eller annat marint liv. De är också EcoBioControl-märkta vilket betyder att ingredienserna så långt som möjligt är ekologiskt odlade och biologiskt nedbrytbara. Det gäller även förpackningarna. Krämen ska vara ett solskydd som passar hela familjen och ha en formula som inte ger en vit hinna. Verkligen goda egenskaper! 

Hur funkar då Bioearth Sun Cream SPF 30? Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Det finns egentligen ingenting jag gillar med detta solskydd förutom att det har SPF 30. Detta är ett av de sämre solskydd jag testat och tro mig, jag har testat många. Mina största invändningar gäller konsistens och doft. När jag har applicerat solskyddet har det glidit runt och rullat upp sig på huden. Jag har provat att ha en helt obehandlad hud och en hud som preppats med bodylotion. Jag har provat att stryka ut krämen, masserat, mer produkt, mindre produkt. Inget har egentligen varit särskilt lyckat. Det har bara känts mer eller mindre kladdigt. Den har också missfärgat mina mörkare kläder (gick bort i tvätten tack och lov).  

Att återapplicera efter bad har inte heller varit någon succé. För att få ett fullgott skydd behöver man göra det, även om solskyddet är vattenresistent. Jag har inte hittat någon uppgift om Bioearth Sun Cream SPF 30 är vattenresistent eller inte. Denna solskyddsprodukt har även en doft som är förskräcklig! Jag kan inte ens förklara vad den luktar annat än att det är en stark doft som sitter kvar länge på hud och i kläder. Den innehåller ingen parfym vilket jag inte har något som helst problem med. Det är bra ur allergisynpunkt (se, en bra egenskap). Men här skulle det verkligen behövas för att maskera. Jag ska ändå tillägga att jag inte blivit solbränd när jag använt Bioearth Sun Cream SPF 30. Jag är också försiktig med solen i största allmänhet och solar med respekt.

Det är ganska uppenbart att det inte är mycket jag uppskattar med Bioearth Sun Cream SPF 30 förutom att den innehåller SPF 30 och att företaget genomsyras av ett hållbarhetstänk. Det känns tråkigt att ge bottenbetyg till en produkt i en kategori som ligger mig varmt om hjärtat. Men, det bästa solskyddet är det som faktiskt används och detta använder jag inte. Alltså är 150 milliliter produkt generöst då den inte används men om jag använt den tycker jag att det är lite snålt med tanke på priset. 

Information

RIKTPRIS: 310 kr

Mest lästa