Q+A – 5-HTP Face and Neck Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Härlig fuktigvare för min tunna hud på halsen

Från brittiska Q&A kommer denna kräm som ska ge fukt till ansikte och hals. De aktiva ingredienserna är griffoniafrön, solrosolja och koffein och dessa ingredienser ska förutom att ge fukt till huden även skydda, förbättra och tillföra huden precis det den behöver. 5-HTP är en aminosyra som ska förbättra hudens smidighet och elasticitet medan den främjar kollagenproduktionen i huden. 97% av ingredienserna är naturliga.

Jag som testat Q+A 5-HTP Face and Neck Cream är 60 år med en yttorr hud som även börjat förlora elasticiteten, främst vid käklinjen, och jag börjar få en del fina linjer på nedre delen av kinderna. Sedan ungdomen har jag använt en kräm för ansiktet, allt efter hudens behov och numera är mina favoriter fukt, C-vitamin och retinol. En bra fuktkräm ska ge min hud ordentligt med fukt som håller hela dagen. Jag jobbar i torr inomhusmiljö framför dator hela dagarna och det kräver en hel del av en fuktkräm att hålla huden mjuk och fylld av fukt utan att torka ut eller göra min hud blank framåt eftermiddagen. En stark doft gillar jag inte att ha i ansiktet, jag föredrar parfymfritt eller en svag, diskret doft.

Q+A 5-HTP Face and Neck Cream kommer i en mörk glasburk med vitt plastlock, den känns väldigt enkel och påminner om gamla tiders apoteksburkar. Kräm är vit, doftfri och lite fluffig i konsistensen. En liten klick räcker långt och det är en kräm som sjunker in snabbt i huden och lämnar den mjuk, smidig och len. Tyvärr räcker den inte som återfuktare till mitt ansikte, min hud stramar framåt eftermiddagen och jag har behövt använda en fuktmist i mängder för att hålla huden någorlunda fuktig. Jag behöver en rikare kräm som ger mer fukt men till hals och dekolletage är den härlig. Jag har smort huden morgon och kväll i 7 veckor och den är härlig i både konsistens och återfuktande egenskaper. 

Jag kan tänka mig att köpa den som en fuktkräm för hals och dekolletage men inte använda den som ansiktskräm eftersom den inte ger tillräckligt med fukt till min yttorra hud. Någon uppstramning av huden på halsen kan jag inte se efter dessa veckor men den gör huden mjuk och smidig när jag smort in mig. Jag tror en yngre hud skulle uppskatta Q+A 5-HTP Face and Neck Cream bättre, enligt beskrivningen är den för alla  hudtyper men jag tror inte den passar för den torra huden under den kalla och torra årstiden. 

Innehåller 50 g. Shoppingsugen? Köp krämen här eller här.

Information

RIKTPRIS: 189 kr

Mest lästa