Beauty Disrupted – Alpine Glow Body Bar

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Fantastisk för miljön men inte för huden

Beauty Disrupted Alpine Glow Body Bar är enligt företaget en miljövänlig kroppstvål som tillverkas i södra Frankrike med noga utvalda ingredienser som både ska återfukta huden och skapa ett lyxigt skum. En stor bonus är att företaget brinner för klimatet och är miljövänliga. De donerar 20% av alla intäkterna från denna bodybar till organisationer som jobbar med att bevara och skydda våra berg och glaciärer. Alla produkterna från Beauty Disrupted är till 100% tillverkade från förnybarenergi, vilket är fantastiskt. Alla förpackningarna är tillverkade från återvunnen papp. Det känns som ett seriöst, innovativt och nytänkande företag som jag blev imponerad av. 

Alpine Glow Body Bar är vackert förpackad i en rosa/vit modern pappförpackning och den innehåller ingen plast. Första intrycket är att den är en perfekt liten present, då den både ser fin ut och har en extra fin tanke bakom sig. En body bar väger 100 gram och räcker länge, den "sparar in" användandet av hela två plastflaskor då vanliga flaskor innehåller 70–80 % vatten. Genom att frakta tvålen som har minimalt vatten i sig, minskas storleken på produkten och därav även frakten. Det är vi som konsumenter som tillsätter vattnet när vi använder den, vilket spar på miljön.  Detta tycker jag är både viktigt och fascinerande, och det känns som det här är en produkt som är rätt i tiden. 

Beauty Disrupted Alpine Glow Body Bar doftar som en hel barrskog, både av eukalyptus, rosmarin och barrträd. Doften är härligt uppiggande och för mina tanker till Alperna och skogen. Jag tycker verkligen att de har lyckats bra med sammansättningen av dofter. De får ett extra plus i kanten då dofterna kommer från hållbara resurser. 

Tyvärr tycker jag inte att body baren är så mycket mer än en väldigt väldoftande tvål. Skummet och löddret känns varken lyxigt eller återfuktande, det blir ett litet svag skum. Den tvättar rent men huden känns sträv och lite torr redan när jag använde den i badet och i duschen. När jag har torkat huden torr med handduken så känner jag mig inte återfuktad utan snarare som att fukt har tagits ifrån huden, då den fortfarande känns sträv. Jag behöver återfukta med en kroppslotion efter användning. 

Jag som testar denna produkt är en 37-årig aktiv tjej, som både tränar mycket och är ute i trädgården mycket. Jag blir ofta svettig har ibland smutsiga händer och fötter. Min hud är inte jättetorr till vardags, men kan få torrare partier kring överarmarna. Min hud gillade inte denna tvål, trots att jag blev ren, så väger det inte upp känslan av strävhet på huden. 

Beauty Disrupted Alpine Glow Body Bar innehåller solrosolja samt sötmandelolja från Provence som ska återfukta, då dessa oljor är rika på omega 6 och 9 som lugnar ner och återfuktar torr och känslig hud. Body baren innehåller även "Cosmos Certified" naturligt glycerin som ska skapa ett härligt, lyxigt lödder, som ska återfukta och rengöra huden. Denna certifiering innebär att produkten ska innehålla ekologiska ingredienser till minst 95%. Tvålen innehåller även sodium cocoate, som är en vanlig ingrediens i tvålar och som tyvärr kan skapa en uttorkade effekt hos känslig hy. Tyvärr innehåller den även kaolin som också kan torka ut huden, och främst används vid oljig hy. Förutom dessa ämnen innehåller den även extrakt från växtriken för doftens skull samt konserveringsämnen.

Överlag älskar jag idén kring denna tvål, företaget verkar seriöst och jag tycker att denna väg är den enda vägen framåt i miljöfrågan. Tyvärr behöver de se över innehållet något så den faktiskt håller vad den lovar, jag behöver mer fukt och mer lyxigt skum. Jag önskar att de i framtiden kommer uppdatera tvålen så den inte bara är perfekt rent miljömässigt utan även lite mer användarvänligt. På grund av effekten av tvålen får den endast 3/5 i betyg, ur ett miljöperspektiv får den däremot full pott. 

Information

RIKTPRIS: 220 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: Beauty Disrupted
Övrigt: Vegansk

Mest lästa