RapidLash — Eyelash Enhancing Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Lite förvånad, men det funkar faktiskt!

Jag är 45 år och hade ganska korta och normalt glesa ögonfransar innan jag började testa RapidLash Eyelash Enhancing Serum, som är ett preparat som man penslar på basen av den övre ögonfransraden. Min hy är kombinerad till torr, men det tycker jag inte borde påverka så mycket hur just denna produkt fungerar.

Serumet kommer i en smal aluminiumfärgad cylinder som rymmer 3 milliliter. Den är ganska snygg och känns rätt så tung när man håller i den. Den är egentligen gjord av någon sorts blålila plast, men har fått ett snyggt skal av metall. I skruvlocket sitter applikatorn på en smal, smal pinne som är precis så stor så att den går ner i i sitt hål i flaskan. Antar att det är för att de dyrbara dropparna inte ska spillas ut. 

På tal om dropparna så består de av ganska många olika ingredienser, varav nästan alla är bra och trevliga i största allmänhet i hudvård. Nu handlar det dock om området närmast ögonen, och då kan det vara intressant att veta att RapidLash Eyelash Enhancing Serum också innehåller Isopropyl Cloprostenate, en syntetisk prostaglandin-analog. Det är bevisat att den har effekt på ögonfransarna, men den är också ifrågasatt i den här typen av produkter, eftersom den ursprungligen användes för att behandla glaukom, orsakat av högt tryck i ögat. Enligt amerikanska FDA hör ingrediensen hemma i mediciner, inte i kosmetiska preparat (de senare får inte förändra kroppen eller dess funktion). Den flaska jag testat är tillverkad september 2020 och är uppenbarligen ämnad för den europeiska marknaden, då den som sagt innehåller Isopropyl Cloprostenate.

Förutom Isopropyl Cloprostenate så finns en hel drös med andra ingredienser som också påverkar hårväxten positivt; Octapeptide-2, Copper Tripeptide-1, SH-Polypeptide-1, och biotin (kallas ibland för "vitamin H"). Som grädde på moset finns här också hyaluronsyra och glycerin, med mera. Men, dessa peptider alltså... SH-Polypeptide-1, exempelvis, är en mitogen ingrediens som ingår i en grupp som på svenska kallas tillväxtfaktorer. De är signalproteiner som påverkar celltillväxten. Ämnena orsakar inte cancer, men har man hudförändringar så kanske det inte är idealiskt att använda kosmetika med denna typ av ingredienser i? Just sayin'...

Så, hur fungerar då RapidLash Eyelash Enhancing Serum på mig? Jotack, över förväntan bra! Jag tyckte faktiskt att jag såg resultat redan morgonen efter att jag applicerat det för första gången. Det var antagligen inbillning, men jag tyckte ändå att mina ögonfransar hade vuxit på längden, bara över en natt. Smått fantastiskt!

Sedan dess har jag naturligtvis fortsatt behandlingen, och nu vet jag helt säkert att mina ögonfransar har blivit både längre och lite fylligare än innan jag började. Jag tittade, för att verkligen utesluta inbillning, tillbaka på några selfies från veckan innan jag började med Eyelash Enhancing Serum och det är en tydlig skillnad "före" och "efter".

Appliceringen av RapidLash Eyelash Enhancing Serum tycker jag är ganska lätt, jag har tack och lov bra syn. Det är en ganska "blöt" vätska som man penslar på med en väldigt mjuk och smal pensel, ungefär som med ett nagellack, men med en smalare spets och självklart tunnare vätska.

Jag är positivt överraskad, men att det inte blir högre poäng beror dels på priset, och dels på att den innehåller ingredienser vars användning egentligen ska övervakas av någon med särskild utbildning. Det står inget om det på förpackningen, men får man det i ögat kan man drabbas av bland annat: sänkt tryck i ögat, ögonirritation, ändrad färg på iris och vaglar och cystor på ögonlocket. 

Vill du testa själv, hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 479 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: RapidLash
Övrigt: Parfymfri

Mest lästa