Bioline Jatò — Age The Sleeping Mask Memory Effect

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Guld på burk

Bioline Jatò var ett okänt märke för mig. Det är ett italienskt familjeägt skönhetsmärke som utvecklar och producerar hudvård med sikte på känsla av lyx och omsorg. Jag har fått testa deras ansiktsmask Age The Sleeping Mask Memory Effect. Bioline Jatò själva menar att det är en mask som ger en nattbehandling med gradvis frisättning av aktiva ingredienser för ansikte, hals och dekolletage. Memory Effect står för att masken anpassar sig efter ansiktets former. Dess aktiva ingredienser är enligt Bioline Jatò stamceller från vild oliv, hampafröolja, vitamin B, E och C. Men dessa kommer ganska långt ner på INCI där de främsta ingredienserna är mjukgörare för skön känsla på huden. Mjukgörare från kokosolja och glycerin ligger också högt på INCI.

Jag som testar är 56 år och är absolut rätt målgrupp eftersom den här masken anges vara idealisk för mogen hud och torr hud, eller dig som är 40+. Det är ju jag. Tänker att vi borde bli goda vänner, Age The Sleeping Mask Memory Effect och jag. Tanken är att man ska applicera masken på rengjord hud innan läggdags. Ett tunt lager av masken ska fördelas på ansikte, hals och dekolletage för att sedan verka 20-25 minuter innan man masserar in resterna som en kräm. Eventuellt överflöd torkas av och sedan kan man låta masken verka hela natten. Inga andra nattprodukter behövs då på grund av maskens rika formula. Återkommer till det.

Hudvård är kul. För mig är det förknippat med egenvård, lust och en nyfikenhet att testa nya produkter trots att jag alltid haft en benägenhet att utveckla milier eller vita pormaskar vid användande av produkter som inte passar mig. Har aldrig haft direkta problem med finnar. Nu skulle jag säga att jag har en mogen hy med något oljig t-zon. Blir fortfarande lite blank på näsan. Jag har inga djupa rynkor att tampas med även om jag numera har fokus på produkter för att minska ålderstecken, pigmentfläckar eller förbättra hudtexturen. Hals och dekolletage börjar jag önska att jag hade ägnat mer uppmärksamhet åt i yngre dagar. Men jag kämpar på och blev glad när den här produkten kom för att bli testad.

Jag gillar nattmasker och tycker om känslan när jag vaknar på morgonen efter att ha sovit med nattmask. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask och Filorga NCEF Night Mask är två favoriter.

Bioline Jatò Age The Sleeping Mask Memory Effect trivs jag tyvärr inte alls med eftersom jag upplever formulan som kladdig och artificiell. Så pass kladdig att jag drar mig för att använda den. Det känns som att porerna täpps igen och jag tänker att nu kommer det att blossa upp en massa pormaskar. Det gör det inte, men till slut testar jag endast på hals och dekolletage eftersom känslan är så påtaglig. Det är inte bara det. Det är en ganska påtaglig doft, god men alldeles för kraftig med tanke på att vi ska tillbringa natten ihop. 

Ballon d'Or. Sen har vi det här med guldet. Det här är en burk med guld. Tanken är väl att det ska ge en känsla av glow men jag ser ut som en boll av guld när jag har lagt masken.

Det här är inte en produkt för mig och jag märker inte av några effekter i användandet mer än huvudvärk av doften och känslan av att vara en vandrande, förlåt, sovande fotbollstrofé. Här får man lägga upp mycket pengar för 50 milliliter. Skulle jag tala med en vän skulle jag rekommendera denne att lägga pengarna på något annat.

Information

RIKTPRIS: 1295 kr
Åldersgrupp: 40 plus
Betyg: 1
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Ansiktsmask
Hudtyp: Anti-age
Varumärke: Bioline
Övrigt: Parfymfri

Mest lästa