Clinique — Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Smart serum som ger lystrig hy

Hudvård från Clinique har för mig alltid varit deras 3-stegsrutin med rengöring, toner och kräm. Jag vet ju så klart att de har mycket mer i sin portfölj än så och nu har jag fått testa deras Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum. Det är ett anti-ageserum som ska inrikta sig på alla former av linjer och rynkor och ska angripa dessa områden på tre sätt: reparerande, utslätande och återfuktande. Serumet innehåller den patenterade ingrediensen "CL18/0 laser focus complex" som ska stärka hudens kollagen. Det innehåller även en retinoid (HPR) som ska verka utslätande och hyaluronsyra som återfuktar huden. Huden ska bli synbart föryngrad, mjuk, plumpad med en ungdomlig lyster. Jo jag tackar, vilka löften. Jag är både spänd och förväntansfull inför testandet då jag ibland reagerat negativt på produkter med A-vitamin men också vet vilka fina resultat ingrediensen kan ge.

Jag som testat är 48 år och har en hud som på det stora hela är normal, även om den blir torrare och torrare allt eftersom åren går. Jag har inga direkta rynkor men en del fina linjer och en något ojämn hudton. Jag brukar ha problem med yttorrhet och då framförallt under vintern. Jag kan också ha en viss känslighet framförallt över kindpartiet och brukar behöva vänja huden vid aktiva produkter. 

Jag är noga med min hudvårdsrutin och slarvar extremt sällan med den. Till den dagliga rutinen hör rengöring, toner, serum, ögonkräm, dag- och nattkräm samt solskydd (även på vintern). Jag gillar att använda någon typ av A-vitamin och C-vitamin i min rutin och jag brukar då använda A-vitamin till natten. Jag brukar använda någon form av syrapeeling några gånger per vecka och lägger gärna en fuktmask också några gånger i veckan. Clinique Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum ska kunna användas både på dagen och kvällen. Ja, det står på förpackningen att den ska användas både morgon och kväll. 

Clinique Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum finns i två storlekar där jag i testet haft den större förpackningen på 50 milliliter (den mindre innehåller 30 milliliter) och i slutet av testperioden finns en tredjedel kvar i förpackningen. Jag har använt tre pump av serumet till ansikte, hals och dekolletage. Serumet är en lätt, oljefri gel som snabbt går in i huden och inte lämnar någon kladdig hinna utan det är lätt att applicera efterföljande kräm och smink ovanpå. Extra plus är att det är oparfymerat precis som alla Cliniques produkter.

Mitt testande av serumet har pågått lite drygt två månader. Då det är ett aktivt serum med HPR så har jag vant in produkten försiktigt och har de sista veckorna använt serumet både morgon och kväll. Min hud har inte reagerat negativt på Clinique Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum, tvärtom! Huden ser klarare ut och jag känner mig återfuktad när jag vaknar på morgnarna. Efter en dag på jobbet känns huden också helt okej. Inte torr och stram som den kan vara. Jag upplever också att huden känns jämnare och har en fin lyster. Det här är ett serum som levererar. Du hittar det bland annat här.  

Information

RIKTPRIS: 1295 kr

Mest lästa