Mavala — Minilack 449 Verona

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Perfekt rostrött budgetlack

Jag har testat Mavala Minilack i nyansen Verona. Budgetmärket Mavala är en klassiker som jag ibland glömmer bort för att det alltid funnits, samt för att de inte brukar komma med så mycket nyheter .

Jag som testar är en van nagellacksanvändare, som gärna testar nya märken, och ofta håller mig nära budgetskalan, då det dyraste lacket i min uppfattning inte alltid brukar upplevas vara värt priset. Jag tycker om hållbarhet, men byter ändå efter ungefär en vecka, för att det är roligt med ombyte, så mer än så behöver lacket inte hålla för att jag ska vara nöjd. Jag tycker mest om lack som är åt det krämiga hållet, inte för skira, och helst i toner av rosa, rött och orange.

Mavala Minilack i nyansen Verona visste jag på en gång skulle passa mig. Jag tycker den är en jättefin twist på en klassisk djup röd i och med att den går mot det tegelröda. Det är ett krämigt lack, som snudd på täcker i ett lager, men definitivt med två.

Mavala Minilack är lättapplicerat med en till formatet sett mellanstor borste. Den lilla flaskan innehåller 5 milliliter. Torktiden är normal, det går inte jättesnabbt men inte heller långsamt. Det står "+ silicum" på flaskan men jag hittar inte någon förklaring till det. Kanske det ska göra lacket mer hållbart? På mig höll två lager, som inte var superomsorgsfullt applicerade, i fyra dagar, med något litet hack. Det såg ändå fräscht ut, och då hade jag inte överlack. Med ett sådant skulle jag nog tro på hållbarhet någon eller några dagar till. Finishen på lacket är halvglansig, men inte det glansigaste jag sett.

På det hela taget är Mavala Minilack Verona ett mycket fint lack gällande färg och finish, och med en hållbarhet som känns rimlig i förhållande till det blygsamma priset. Vill du testa det själv hittar du det bland annat här

Information

RIKTPRIS: 79 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Budget
Naglar: Nagellack
Varumärke: Mavala

Mest lästa