The Body Shop — Freestyle Multi-Tasking Colour ”Flow”

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Svårapplicerad multiprodukt som ger ojämnt resultat

The Body Shop  Freestyle Multi-Tasking Colour är en multifunktionell färgprodukt som finns i tio nyanser för läppar, kinder och ögon med matt eller skimrig finish. Utöver färg tillför de också fukt och lyster till huden. Rekommendationen är att använda en borste när färgen appliceras på kinderna. På läpparna går det bra att använda fingrarna i stället.

Jag är 60+ och jag använder någon typ av läpprodukt varje dag. Vilken varierar efter vad jag ska göra under dagen och det är allt från läppbalsam och läppglans till läppstift. En läpprodukt ska kännas behaglig att ha på läpparna utan att torka ut dem eller göra så läpparna drar ihop sig och ser skrynkliga ut. Jag vill också att färgen ska stanna på läpparna och inte leta sig ut över läppkonturen, det ser bara kladdigt ut. Helst vill jag inte ha någon parfym tillsatt. En svag doft går bra, men inte någon tantig parfymdoft som dessutom smakar parfym. Om jag ska gilla ett läppglans ska det inte kännas klibbigt och kladdigt och helst ska inte mitt axellånga hår fastna på läpparna heller. 

Jag kan säga direkt att The Body Shop Freestyle Multi-tasking Colour inte alls är för mig. Det finns ingenting jag gillar med den. Förpackningen är i form av en tub som innehåller 15 milliliter och när jag skruvar av korken väller det ut produkt. Det är inte så att jag behöver trycka ut produkten - den kommer av sig själv. Det är alldeles för mycket produkt för att jag ska kunna använda allt vid en och samma användning och det gör produkten odryg och dessutom är det irriterande att ha en stor klick på fingret som jag inte vet om jag ska torka bort eller försöka använda.

Färgen jag använt heter Flow och är en fin mörk brunrosa nyans och den passar mig bra som har ljus hy och ljust hår men den kan så klart användas av alla som tycker om just den här nyansen. Jag har försökt att använda den som rouge efter att jag lagt primer och foundation men den lägger sig i precis varenda linje och por jag har på kinderna och det ser faktiskt inte klokt ut och detsamma gäller ögonlocken.

På läpparna är The Body Shop Freestyle Multi-tasking Colour väldigt fin och inte alls klibbig men den är väldigt svårapplicerad. Jag tycker om att lägga en läpprodukt så det blir ett jämnt lager över hela läppen, även om läppkonturen blir skarp, men det är omöjligt att få till en skarp läpplinje med fingrarna så jag har använt en läppensel och försiktigt tryckt fast färgen både med ett och två lager men jag har svårt att få till ett fint resultat.

Det bästa jag kan säga om The Body Shop Freestyle Multi-tasking Colour är att förpackningen är återvinningsbar och tillverkad till 95% av återvunnen aluminium. Produkten är väldigt pigmentrik så färgen sitter länge, den är doft- och smaklös och gjord för att kunna byggas på i flera lager. Kanske den passar någon som vill ha läppar som inte är jämnt täckta av färg, som bara vill dutta lite färg på läpparna men det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få ut lite produkt - den är krämig men inte tjock och det gör att den väller ut från tuben. Tyvärr The Body Shop, det är bra tänkt och den finns i tio nyanser så alla kan hitta sin egen favorit, men någon favorit hos mig blev den inte.

Information

RIKTPRIS: 185 kr

Mest lästa