Skincare Crafters — Barrier Protect Body & Hand Balm

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Krämen som smälter in i huden och gör den lyxigt len och återfuktad utan att kladda

Skincare Crafters Barrier Protect Body & Hand Balm är en helt fantastisk produkt som återfuktar torra och fnasiga händer men den passar även till kroppens alla delar som behöver fukt och näring. Jag tyckte framför allt att den var helt suverän för att behandla mina torra fötter och armbågar.

Denna produkt känns väldigt exklusiv och välgenomtänkt, både innehållsmässigt och deras tidlösa design. Det var första gången jag hördes talas om Skincare Crafters. De imponerade snabbt på mig och mitt första intryck av krämen var väldigt positivt. Detta företag grundandes i Stockholm 2017 av en familj som hade visionen att skapa naturlig och hållbar hudvård. Deras största fokus är just ingredienserna och formulan, med ekologiska råvaror. Grundaren som heter Leticia Nöijdh, har hämtat influenser från sitt hemland Brasilien. Hennes brasilianska rötter och kunskap har gjort att de använder spännande ämnen från naturen såsom kaffe, banan och apelsinträd.

Skincare Crafters produkter ska vara fullsmockade med hälsosamma och näringsrika ämnen. Förutom Brasiliens energiska stränder och tropiska klimat så har företaget även blivit inspirerade av Sveriges lugna skog, gnistrande sjöar och av den miljömedvetenhet som finns här.  Varje ingrediens som finns i Skincare Crafters sortiment är noga utvald för att optimera hudens hälsa och vitalitet. Jag gillar hur varje formula är skapad på ett sådant sätt där varje litet ämne kompletterar och samarbetar för att ge ett bra helhetsresultat.

Förutom att deras hudvård är helt ekologisk så är produkterna även naturliga. Oljorna och alla extrakten är utvunna på det renaste sättet för att kunna bibehålla näringen som finns i naturen. Oljorna som används är kraftfulla och de är utvalda dels med tanke på hur de absorberas av huden, och dels vilken textur och doft de har. Dessa hudvårdsprodukter innehåller inga artificiella dofter eller färgämnen, vilket känns både modernt och helt rätt i tiden. Det som också är imponerande är att alla ämnena är framtagna på ett etiskt och hållbart sätt, där de är ekologiskt certifierade och fair trade där det är möjligt.

Jag är imponerad av Skincare Crafters, men det hade varit fint om de hade beskrivit lite mer i detalj om var och hur de plockar och utvinner sina råvaror. Det saknas även information om hur de jobbar med hållbarhet när det kommer till förpackningar, transport och om de klimatkompenserar på något sätt. De framställer produkterna i liten skala här i Sverige, vilket gör att mycket av miljöpåverkan från transporter är bättre. Förhoppningvis innebär också en småskalig produktion mer eftertanke kring både ingredienser och produktion, men det saknas information om detta på deras hemsida. Jag hade också önskat att man kunde köpa deras produkter i butik. Jag gillar att kunna känna och dofta på produkter före köp och sedan gillar jag inte att betala för frakt samt dess påverkan på klimatet. 

Skincare Crafters Barrier Protect Body & Hand Balm är förpackad i en vacker mörkbrun glasburk med ett stort plastlock som vrids av. Etiketten är vit med vacker design, den påminner om en gammal apoteksförpackning. Jag gillar den här vintagestilen och det är en typisk burk för ekologiska och naturliga produkter tycker jag. Den innehåller 120 milliliter och är i perfekt storlek att ha framme på skrivbordet eller nattduksbordet. Då jag verkligen gillar utseendet på krämen så har den fått stå framme på mitt bord i vardagsrummet. Både för att den blir en fin inredningsdetalj och för att den påminner mig om att smörja mina händer när jag sitter framför teven.

Jag använde denna kräm nästan varje kväll och jag tycker att den är dryg. Man kommer långt med en liten klick. Produkten är vattenfri och har således hög koncentration av de verksamma ämnena, vilket gör att den räcker länge. Jag tycker att burken kunde ha varit lite större, för jag ville verkligen inte att den skulle ta slut. Det första som slår mig när jag öppnat burken är att den doftar magiskt, jag gillar verkligen eteriska oljor och den doftar rent och naturligt. Den gulvita krämen är i fast form i förpackningen och det är lätt att skopa upp i en liten klick. Krämen smälter skönt när den kommer i kontakt med huden och blir till en len, rik olja som masseras in skönt. Jag blev imponerad av den härliga texturen och hur oljan verkligen känns återfuktande och närande direkt. Den absorberas lätt och lämnar huden mjuk, len och lite glansig men utan att vara för oljig.

Jag har testat många krämer för mina torra händer, men Skincare Crafters Barrier Protect Body & Hand Balm är faktiskt en av de bättre som jag har testat. Jag som testar produkten är 39 är gammal och mina händer är torra på grund av min träning och mina nagelband är sköra och blöder lätt. Jag använde denna kräm på mina händer, naglar och armbågar men jag tyckte den var magisk för mina torra fötter med. Jag brukar ha svårt att hitta en bra kräm för fötterna. Denna kräm fungerade så bra då den återfuktade på djupet men då den absorberas så snabbt så kunde jag gå runt hemma även efter att jag hade applicerat den. Min mamma som har väldigt torr hy framförallt på armbågarna och smalbenen, då hon har psoriasis, var väldigt imponerad då hennes hy återfuktades direkt. Så jag tycker att denna kräm även passar äldre hy samt sådan hud som har mer allvarliga besvär. Denna kräm kan även behandla hudutslag. Den skyddar huden mot torr och kall luft samt mot vattenförlust. 

Skincare Crafters Barrier Protect Body & Hand Balm är skapad för att ge en djupvårdande effekt så den är fullkomligt fullspäckad av härliga ingredienser. Den första ingrediensen i innehållsförteckningen är sheasmör som ger en fin textur till produkten och gör huden len. Den innehåller antioxidanter och fettlösliga syror som gör torr hud len igen, den är antiinflammatorisk och låser in fukt i huden. Nästa på listan är solrosolja som är en doftfri olja som hjälper till att stärka, lugna ner och återuppbygga torr, skadad och miljöpåverkad hy. Solrosolja innehåller många fettlösliga syror som hjälper huden att producera sina egna fetter såsom ceramider, som stärker hudens barriär. Detta ger en fin, mjuk och återfuktad hud. Solrosolja lugnar även ner huden, så den är perfekt att använda vid irriterad hy, men även vid eksem. Krämen är även berikad av kakaosmör som återfuktar genom att ge ett skyddande lager åt huden, för att låsa in fukt och skydda huden mot torrt och blött väder.  Förutom det så ger den formulan en härligt rik och sammetslen textur.

Krämen innehåller också vitamin E. Det är en stark antioxidant som skyddar huden mot miljöpåverkan, som kan försvaga och skada huden. Vitamin E kan också öka läkningen och på så sätt minska ärrbildning. De sista ingredienserna är de eteriska oljorna citronellol, geraniol, linalool, citral och limonene som ger en härligt blommig doft. Dessa kan skapa irritation på huden men då dessa oljorna oftast finns i liten mängd så brukar det inte störa. Jag gillar denna relativt korta men rika innehållsförteckning som är väl genomtänkt och helt ekologisk.

Jag fullkomligt älskar denna rika, återfuktande och lyxiga kräm. Den är vacker till utsidan och ger en fin omedelbar effekt och en långvarig verkan på torr och skadad hy. Då det är en sådan vacker produkt så tycker jag absolut att det passar som en present till kvinnan som har allt. Den är ganska dyr, men väldigt prisvärd då den är dryg och väldigt effektiv. Jag ger den ett högt betyg och det enda lilla minuset är att de inte säljs i butik samt att de kunde ha varit lite mer utförliga kring sitt miljöarbete, annars är det full pott. 


Mest lästa