The Body Shop — Freestyle Multi-Tasking Colour Stand

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Smart färgtub att använda lite varstans

The Body Shop var ju tidigt ute med etisk och ganska naturlig hudvård. Just denna produkt innehåller en dos ekologisk kokosolja från Samoa. Kokosnötterna är för övrigt både insamlade och knäckta för hand.

Det är en sak som jag gillar med The Body Shop, inte att de använder manuellt arbete alltså, men att de faktiskt har dokumenterad koll på varifrån deras ingredienser kommer, och hur de utvinns.

Jag som testat är 40+ och jag har ljus och torr hy. Produkten jag testat heter Freestyle Multi-Tasking Colour. Det är en smidig liten metalltub som är fylld med krämigt och intensivt färgat innehåll. Freestyle Multi-Tasking Colour finns i 10 olika rödbruna färgtoner. Jag har testat den variant som heter Stand. Det är en ton som jag skulle vilja beskriva som någonstans kring aprikos och ljusbrun. De övriga färgerna har inspirerande namn som Born, Equal, Rise, Fair, Flow, Rebel, Real, Play och Parade. Rise och Rebel är med skimmer. Övriga är matta.

Varje tub innehåller 15 milliliter och är ungefär en decimeter lång och mindre än två centimeter bred. Jag tycker att det är en idealisk storlek. Tuben är lätt att både hantera och transportera. Skruvlocket är av vit plast och med små räfflor runt om. Räfflorna är bra, eftersom Freestyle Multi-Tasking Colour är ganska fet.

Jag tycker om att produkten inte är så bestämd med vad man "får" använda den till. Det är fantasin som sätter gränsen. Den bruna ton som jag testat, Stand alltså, passar bra som makeup på mig. Den ger ett fint glow och gör att jag ser snyggt solbrun ut. Finishen blir halvmatt, och den fungerar alldeles prima som läppglans också. 

Jag fick för länge sedan lära mig att det finns vissa färger man aldrig använder som ögonskugga, och därmed basta. Men The Body Shop Freestyle Multi-Tasking Colour väcker faktiskt min inre rebell. Det blir på ren svenska skitsnyggt på ögonlocken mot min ljusa hy.

Ytterligare en detalj som jag uppskattar är att det är väldigt mycket pigment i produkten, och att den har en jättekrämig konsistens. Det som jag tycker är så bra med det, är att det gör det jättelätt att snyggt tona ut kanterna och att variera intensiteten. Jag tar bara lite mer produkt om jag vill ha mer färg.

Jag har ju redan sagt att Freestyle Multi-Tasking Colour är krämig. Några av ingredienserna som bidrar till den sköna känslan är kaolin, mica, kokosolja, jojobaolja, och hydrerad ricinolja. Det finns faktiskt många fler, men en förbluffande stor andel av ingredienserna i INCI-listan är sådana som gör huden mjuk och skön. Till och med Vitamin E (Tocopherol på INCI-språk) som också ingår i Freestyle Multi-Tasking Colour har sådana egenskaper.

Jag tycker att det är roligt att använda The Body Shop Freestyle Multi-Tasking Colour. Det är en smidig produkt som både är skön på huden och känns vårdande, men dessutom sätter färg på tillvaron. Jag tycker att det är lätt att bygga upp färgen snyggt till den intensitet jag vill ha. Produkten går jättebra att använda som läppstift. Ibland har jag använt den på kinderna. Andra gånger har jag haft den ovanför ögonen.

Det här är en riktigt mångsidig produkt. Så enkelt men ändå så smart liksom. Lite lustigt att det inte varit en standardprodukt de senaste 20 åren.

Förutom den färg som produkten tillför, så tycker jag att det känns bra för huden. Den blir definitivt mjuk och len, utan att det känns fett.


Mest lästa