Marja Entrich — Cleansing Mask

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Håller en oljig hy i schack

Marja Entrich Cleansing Mask är en djuprengörande lermask anpassad för kombinerad och/eller oljig hud. Den ska vara idealisk för personer med grov, ojämn hud. Masken är vegansk och består till stor del av naturliga ingredienser. 

Jag som testat är 45 år och har blandhud. Min t-zon kan bli rejält oljig, särskilt under sommarhalvåret. Jag har alltid en lermask i badrumsskåpet och använder den en gång i veckan. Under sommarhalvåret, när min hud är oljigare än under vinterhalvåret, kan det bli att den åker på ett par gånger i veckan. 

De rengörande ingredienserna i Marja Entrich Cleansing Mask består av kaolin och mjölksyra. Mandelolja, jojobaolja och honung ska göra huden mjuk och smidig. Masken innehåller ingen parfym och inte heller några eteriska oljor, men den har ändå en angenäm, liksom krämig, doft.

Förpackningen består av en plastburk med skruvlock och innehåller 50 milliliter produkt. Masken är tjock och lite torr i konsistensen, men den går ändå lätt att smörja ut i ansiktet. Jag applicerar den i hela ansiktet, förutom under ögonen där min hud redan är knastertorr. Därefter ska masken verka i 10-15 minuter innan den sköljs av med varmt vatten. Under tiden den verkar så torkar den, men inte så att det känns som att man bär en hård mask som krackelerar när man ler.  

Masken är lätt att skölja av. Efter användning känns huden ren, porerna ser uppfräschade ut och min oljiga hud känns mer i balans. Det är en trevlig lermask som känns som ett bra komplement till hudvårdsrutinen. Den utför inga mirakel, men håller en oljig hud i schack. 

Vill du prova Marja Entrich Cleansing Mask hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 349 kr

Mest lästa