Weleda — Regenerating Body Butter

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Massor med parfym men förvånansvärt lite doft

Jag har testat Weleda Regenerating Body Butter. Jag som testar är 47 år och jag har torr hud. Då passar det ju utmärkt att testa ett kroppssmör.

Weleda Regenerating Body Butter kommer i en grön glasburk med vitt skruvlock. Under locket sitter en skyddsfolie av aluminium. När jag lyfter på det och sticker ner näsan och drar in så tycker jag att det doftar gott och "örtigt". Det är inte exakt en doft som får mig att tänka "granatäpple". Jag hade tidigare en kroppskräm från Weleda som doftade snarlikt. Jag minns inte exakt vad det var för färg på den flaskan, men den kan mycket väl ha varit röd. Eller kanske lila. Hur som helst innehåller burken 150 milliliter kroppssmörj. 

I rumstemperatur är Weleda Regenerating Body Butter ganska hårt. När jag trycker på det med fingertoppen blir det direkt mjukt och smälter lite precis där fingret nuddar. Jag tycker att det är lätt att ta upp en liten klick med fingret och det smälter in ganska snabbt på min torra hud. Jag blir lite överraskad av att det inte känns mer oljigt och fett än vad det gör.

I kroppssmöret ingår (bland annat, och inte i strikt ordning) vatten, olja från färgtistelfrön (safflor) och granatäpplefrön, smör från kakao och shea, extrakt från granatäpplets "kött" och från sallatspikblad (gotu kola). Andra trevliga ingredienser är glycerin, betain och mjölksyra. Sist av allt dyker hela sju parfymingredienser upp, inräknat själva begreppet parfym. 

Jag hade faktiskt väntat mig en mer påträngande doft, men jag tycker att Weleda Regenerating Body Butter är överraskande mild. De har gjort ett fint jobb med balansen, så det doftar varken för mycket eller onaturligt.

Effekten på mig blir en markant uppmjukad hud. Jag tycker att det känns lent och skönt. Att smörja in sig med Weleda Regenerating Body Butter är trevligt. Det går ganska fort att applicera jämnt, och min hud håller sig uppmjukad och mindre torr till nästa gång jag duschar. Då försvinner det mesta av effekten och jag blir torr igen. Jag borde kanske inte duscha så ofta, men det har blivit en vana som är svår att sluta med.

Jag uppskattar att det inte känns så kladdigt att det känns knas att ta på sig kläder när jag nyss har smort in mig. Men i ärlighetens namn ska jag villigt erkänna att insmörjning med kroppssmör oftast varit ett kvällsnöje strax innan sänggående. Det känns inte som att det sätter sig i lakanen heller. Inte ens en varm sommarnatt.

Jag tycker att Weleda Regenerating Body Butter mjukar upp bra. Det låter lite på namnet som att produkten ska ha extra bra egenskaper, men efter mer än en månads användning märker jag inte så mycket av någon ändrad cellförnyelse eller förbättrad elasticitet. Helt klart är att huden i alla fall inte blivit slappare eller mer torr, så om det är någon skillnad har det i sådana fall blivit till det bättre. Men jag tycker mig inte se någon stor skillnad.

Med det sagt så tycker jag att Weleda Regenerating Body Butter har varit ett ganska vanligt kroppssmör. Jag kan inte påstå att jag är särskilt imponerad. Men å andra sidan kommer jag inte på något direkt negativt att anmärka på heller. Så jämfört med andra produkter som jag har testat genom åren så är det här ändå en av de trevligare. Kanske det säger mer om de andra än om det här, för det är som sagt inget som får mig att göra kullerbyttor av lycka. De bästa egenskaperna hos Weleda Regenerating Body Butter tycker jag är att det absorberas snabbt och gör min hud mjuk.

Vill du testa den själv hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 275 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Kroppskräm
Hudtyp: Alla
Varumärke: Weleda

Mest lästa