The Body Shop — Luscious Lychee Eye Sheet Mask

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Återfuktande för trötta ögon

Jag som testat Luscious Lychee Eye Sheet Mask från The Body Shop är 42 år och har torr hud. Jag har små fina linjer under ögonen men inga direkt synliga rynkor. Jag är noga med ögonkrämer och har alltid varit det. De senaste åren har jag ganska frekvent använt eye patches för att ytterligare återfukta under och omkring mina ögon.

Luscious Lychee Eye Sheet Mask från The Body Shop ligger i ett fuktgivande serum som ska ge en svalkande effekt. Ögonmasken ska återfukta, lugna och svalka den känsliga huden runt ögonen. Produkten är vegansk som många av The Body Shops produkter är. Den är dessutom tillverkad med 95% ingredienser av naturligt ursprung samt ekologisk fair trade aloe vera från Mexico.

När jag tittar lite närmre på ingredienslistan så kommer dock alkohol väldigt högt upp. Det är redan den fjärde ingrediensen. Masken är också parfymerad och innehåller dessutom både linalool, citronellol och bensylsalicylat. Alla dessa ingredienser kan vara allergiframkallande så är man känslig så kanske inte den här ögonmasken är så optimal. Doften på masken är också rejält parfymerad. Den luktar gott, men det luktar ganska starkt. 

Jag tycker att The Body Shop Luscious Lychee Eye Sheet Mask var skön och att den satt väldigt bra på. Den gled inte runt utan den satt där den skulle vilket jag uppskattar. Tycker att det kan vara lite frustrerande när vissa eye patches är så indränkta i serum att de nästan glider ner till hakan… Man vill ju att de ska vara rejält blöta av serum men ändå hålla sig på plats. Fin balansgång det där. Känslan på den här masken var skön och den kändes svalkande trots att jag den här gången inte haft dem i kylen vilket jag annars brukar ha. Efteråt var huden under ögonen återfuktad och härligt sval. Det var inte jättemycket serum kvar som man kunde badda in utan det mesta hade huden redan sugit upp. 

Information

RIKTPRIS: 60 kr

Mest lästa