L’Occitane — Artichoke Massage Cream 

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Återfuktande kroppskräm som ej är optimal för massage

L'Occitane Artichoke Massage Cream är en massagekräm som är förpackad i en vacker tjockbottnad glasburk men ett grönt metallock som skruvas av. Den rymmer 200 milliliter och är i lagom stor storlek att ha på nattduksbordet. Utsidan är ikonisk för L'Occitane och den känns lyxig och rejäl med sin tyngd. Jag tycker dock att den är ganska opraktisk, då man måste doppa ner fingrarna i krämen. Jag hade tyckt att det hade varit mer praktiskt och hygieniskt med en pump, men krämen är för trögflytande för det tyvärr.

L'Occitane är ett anrikt franskt företag som grundades 1976 och de är kända för främst väldoftande kroppsvård, såsom krämer, oljor och tvålar som passar både när man vill unna sig något lyxigt och när man vill ge bort en present. Jag hade tidigare testat en kroppsolja med mandel som jag minns doftade magiskt, så jag hade redan en positiv inställning till denna produkt. Detta företaget lägger stor vikt vid miljön och de jobbar aktivt med att bibehålla och återskapa en rik biologisk mångfald. De har satt olika mål och ett av dessa är att vid år 2025 använda vegetabiliska ingredienser till 80 % i sina produkter samt att utesluta palmolja helt ur sitt sortiment. De vill även kunna återvinna det vatten som används i deras fabriker genom industriella processer. Vid 2025 vill de även vara 100 % drivna av återvunnen energi. De planterar häckar och fruktträdgårdar samt stöttar ekologiska odlingar. Företaget stöttar även ett projekt som heter PUR, som planterar träd som rengör luften och skyddar vilda djur. De har redan planterat 8,5 miljoner träd runt om på jorden som stöttar mångfalden.

Detta företag hämtar inspiration från naturen och de samarbetar med franska bönder för att få hållbart framtagna råvaror med hög kvalité, och med kortare transportsträckor. Jag gillar att de är transparenta kring hur många bönder de samarbetar med samt att hälften av dessa är klassade som ekologiska. De jobbar med så kallad fair trade, där de hjälps åt att odla och skörda på ett hållbart sätt samt att lönerna är rimliga för alla involverade i kedjan. De lägger stor vikt vid bra arbetsförhållanden för de som plockar växterna med bra arbetstider och hög säkerhet. Jag gillar att de har tänkt på flera olika aspekter på miljön. Dock finns det mycket mer att göra gällande förpackningarna och hur de återvinns. 

L'Occitane Artichoke Massage Cream låter som en massagekräm men när man läser på om den så tycker jag att den snarare beskrivs som en återfuktande kräm. När den masseras in så kan den minska svullnader och minska känslan av tunga ben då den innehåller extrakt från kronärtskocka. Jag tycker att den rika, krämiga konsistensen som krämen har inte är tillräckligt oljig för att vara en "ren" massagekräm, den skapar inte tillräckligt friktionsfri känsla. Jag tycker att den absorberas för snabbt för att massera med men den lämnar huden återfuktad och len, utan att kladda. När jag använde den som en massagekräm så var jag tvungen att använda rätt mycket av produkten och det gjorde att huden korvade sig efter ett tag. Jag tycker att den har ett vilseledande namn och borde heta något som antyder mer att det är en återfuktande kroppslotion än en massagekräm. Produkten har dock en mjuk och svalkande känsla som doftar riktigt gott.

Enligt L'Occitane så ska denna kräm minska ojämnheter på huden, strama upp och minska celluliter. Jag tycker alltid att det är svårt när en produkt lovar lite för mycket. Jag märkte absolut ingen skillnad på mina celluliter eller ojämnheter, men jag tycker att den återfuktade bra och gjorde att kroppen kändes härligt frisk. Jag som testar denna produkt är 39 år gammal och har torr hud framförallt på benen och armbågarna. När jag väl insåg att denna kräm fungerar bäst som just en bodylotion så tyckte jag att den var riktigt trevlig. Den återfuktar direkt och med regelbunden användning så tycker jag att huden kändes friskare och eventuellt mer jämn. Jag masserade min mammas ben med denna kräm. Vi märkte inte någon större skillnad på varken svullnader eller hennes celluliter heller. Krämen ska även öka hudens spänst och fasthet, vilket man kanske får om huden känns mer återfuktad. Denna kräm är "vegan-friendly", vilket jag inte riktigt kan komma fram till om den är vegansk eller "typ" vegansk, då det inte framkommer på deras hemsida. Den innehåller till 97% naturliga ingridiener och 98% av dessa är biologiskt nedbrytbara. Företaget har börjat med att ha refiller till vissa av sina produkter, vilket är en stor bonus. 

L'Occitane Artichoke Massage Cream innehåller vatten och otyldodecyl myristate, som ger en fin textur till formulan, gör huden len och fungerar även som ett emulgeringsämne. Krämen är även berikad med sheasmör, som förutom att den ger en fin emulgering även jämnar ut hudtonen. Sheasmör ger en rik textur men är även en antioxidant som ger huden näring. Octyldodecanol är ett mineralvax som ger mer textur till krämen, som gör att alla ingredienserna håller sig blandande. Propanediol återfuktar huden men ökar även dess förmåga att absorbera andra ämnen som finns i krämen. Nästa ingrediens på listan cetaryl alkohol, som inte torkar ut huden utan snarare mjukar upp huden, ger en fin emulgering och textur till formulan. I mitten av innehållet är koffein listat, vilket är lite intressant. Koffein läggs till i hudvård då det sägs minska celluliter och svullnader under ögonen. Tyvärr finns det ingen forskning i dagsläget som stöttar detta. Koffein kan strama upp huden och minska rodnader, men den kan också irritera huden. Som jag redan har nämnt så innehåller krämen även extrakt från kronärtskocka. Det finns viss forskning som visar att den är en antioxidant men det finns ingen evidens för detta när den appliceras på huden. Jag tycker att denna ingrediens får lite väl mycket uppmärksamhet både på förpackningen och på deras hemsida, då det inte finns något som visar att kronärtskockan kan minska svullnader eller celluliter. Krämen innehåller även mentol, som kommer från pepparmynta. Den ger huden en kylande effekt, men kan tyvärr skapa irritation på huden. Massagekrämen innehåller även parfym och jag blev glatt överraskad att de hoppade över de eteriska oljorna, som annars är ganska "typiska" i en produkt som denna. Överlag så är innehållsförteckningen okej. Det finns en del ämnen som känns onödiga att ha med i en kroppslotion som kan skapa irritation. Min uppfattning är att den lovar lite för mycket, för vad den faktiskt innehåller. Jag hade varit mer nöjd om de hade marknadsfört den som en härligt, lyxig och återfuktande kroppskräm bara. 

Jag är inte superimponerad av denna kräm, dels för att den marknadsförs lite tokigt och dels för att innehållet inte är helt genomtänkt. Jag gillar förpackningen och företagets miljöpolicy så den får ändå ett medelmåttigt betyg av mig. Jag tycker att den är lite väl dyr, med tanke på vad den innehåller. 

Information

RIKTPRIS: 695 kr

Mest lästa