Esse — Clarifying Cleanser

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Mild och effektiv rengöring för en aknebenägen hud

Esse Clarifying Cleanser kommer i en vit pumpflaska på 100 milliliter. Denna rengöring passar en aknebenägen hy och dess huvudingredienser är 2% salicylsyra, lactobacillus lysate och bambu-kol. Detta är en mild och effektiv rengöring som är helt tvålfri. Rengöringen ska appliceras jämnt över ansiktet och masseras in i huden för att avlägsna makeup. Rengöringen ska sköljas av med vatten och man ska undvika att få produkten i ögonen. Salicylsyran bidar till en skonsam exfoliering och reglerar talgproduktionen medan aktivt kol absorberar oljor och föroreningar.

Jag som testar är 35 år och har lite fina linjer, speciellt i pannan och några kring ögonen. Jag har en normal hy men får hormonella finnar då och då. På kinden finns synliga porer och i pannan lite pigmenteringar. Jag använder rengöring, ögonkräm, serum, dag- och nattkräm och solskydd dagligen. Någon gång i veckan lägger jag en mask eller gör en peeling. Jag använder också makeup nästan varje dag så när det kommer till rengöring så uppskattar jag en produkt jag kan ta bort all makeup med, det vill säga även mascaran. 

Jag ersatte min vanliga rengöring med Esse Clarifying Cleanser. Då produkten inte ska komma i kontakt med ögonen använde jag en annan rengöring för att ta bort mascara och sedan Clarifying Cleanser på pannan, kinderna och hakan. Det räcker med ett pump för hela ansiktet. Rengöringen är mörkgrå och är en lätt gelé. Den känns lätt på huden och svider inte som jag först var rädd för. Doften är lite speciell, lite kemisk nästan och inte alls någon parfym.

Jag upplever att Esse Clarifying Cleanser rengör bra och huden känns len men tyvärr också stram efter användning. Jag använder denna rengöring endast på kvällen och brukar lägga lite extra fuktserum efteråt. Jag är inte blown away av denna produkt. Den känns lite som en axelryckning. Gör varken till eller från. Jag saknar mina andra rengöringar under testperioden och tror det beror på en kombination av enkelheten att kunna tvätta hela ansiktet med en rengöring och känslan av en återfuktad hud.

Jag vet inte om Esse Clarifying Cleanser gör sig bättre i höst när jag kommer använda lite fetare krämer och inte bara lätta serum som nu på sommaren. En positiv grej var att under testperioden var min hud i bra skick. Jag hade inga finnar och jag upplevde att mina porer kändes mer "städade". Detta väger ändå upp det negativa, så jag kommer nog låta denna rengöring gästspela någon gång i veckan under hösten för att se hur den upplevs på huden då. 

Esse är ett märke som jag bara sett på salong och när jag letade efter återförsäljare såg jag att märket finns online men denna serie och produkt endast verkar säljas i fysisk butik (salong?). Då denna rengöring kostar drygt 400 kronor så vet jag inte riktigt om jag tycker den är värd det. Jag kommer använda upp den men det blir nog inget återköp.

Information

RIKTPRIS: 439 kr

Mest lästa