Algologie — Oligo-Micellar Cleansing Water

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ett riktigt snällt ansiktsvatten som doftar ljuvligt

Algologie Oligo-Micellar Cleansing Water är ett ansiktsvatten som inte bara rengör huden utan också tillför näring och skyddar huden. Algologie är ett franskt företag som grundades 2015. Deras laboratorium är beläget på en halvö, Pen Lan, där de är omgivna av havet och dess hög-och lågvatten. Det är inte konstigt att de har hämtat inspiration från havets alger och kustens växter till sina produkter.

Algologie har utvecklat ett patenterat komplex som heter ALGO 4. Detta komplex innehåller en blandning av stamceller från alger, växterna som växer längst kusten, strandlilja och tistel. Växterna nära kusten är vana vid extrema klimat, väder och vind och de har därför utvecklat skydd mot oxiderande skada. Enligt Algologie så har de kunnat tillföra denna förmåga från växterna till sin hudvård. ALGO 4 ska öka cellernas aktivitet i huden och skydda mot daglig stress såsom luftföroreningar. Jag tycker att alger är en spännande ingrediens och det börjar bli mer populärt i hudvård då de är rika på jod, kalcium och magnesium. Algologies hudvård är gjord på rent havsvatten som är fullproppad av välgörande mineraler. De använder även vegetabiliska oljor och milda konserveringsmedel i sina produkter. Jag gillar att alla deras förpackningar kan återvinnas och de jobbar med att använda just sådant material som är lätt att återvinna. De jobbar aktivt med miljöfrågor och de har som mål att till slutet av år 2023 ha 100% återvinningsbara förpackningar, samt minska vikten på sina kartonger och papper. Jag hade uppskattat någon form av samarbete eller projekt som ger tillbaka till naturen. De hade även kunnat använda redan återvunnen plast eller kartong till sina produkter. Även om de har en miljöpolicy, så tycker jag att de definitivt kan göra mer. 

Algologie Oligo-Micellar Cleansing Water kommer i en plastflaska men en plastflärp som kan öppnas med en hand och flaskan innehåller 200 milliliter. Vattnet appliceras på en bomullsrondell via ett hål på toppen av flaskan. Designen är rätt enkel och avskalad, flaskan är vit med lite ljus gröna toner och en diskret siluett av alger. Förpackningen känns väldigt plastig och den skriker lite budget. Det är första gången jag hör talas om detta företag och jag får ett rätt neutralt första intryck, den imponerar inte jättemycket på mig men jag är ändå nyfiken på vad den göra. 

Den genomskinliga vätskan doftar svagt och har en fräsch doft som är mer åt det feminina hållet. Jag har testat många micillära vatten genom åren och har generellt landat i att de känns rätt onödiga. Jag tycker att en bra ansiktstvätt och ett riktigt bra återfuktande serum är mycket viktigare och ger mer för mödan. Tyvärr så lyckades inte detta ansiktsvatten heller att övertyga mig. Det är ett trevligt extra steg i hudvårdsrutinen om man har tid, vilket jag tyvärr inte har. Alla mina produkter är numera optimerade för att spara tid men även pengar. Jag är 39 år och har en liten bebis, så tiden för 12 olika steg för min hudvård är förbi. Nuförtiden är multiprodukter bäst, där en produkt kan göra flera saker samtidigt.

Min hy är torr och har börjat få små rynkor framförallt kring ögonen som blir värre när jag slarvar med sömn, dricka vatten och att återfukta huden. Jag har en känslig hy, som tidigare har reagerat på ingredienser som C-vitamin och retinol. Detta ansiktsvatten är väldigt snällt och min hy reagerade inte negativt alls, vilket jag blev glatt överraskad av.

Jag började använda Algologie Oligo-Micellar Cleansing Water dagligen direkt och jag tyckte att det var så skönt att den inte behövde någon invänjningsperiod. Jag gillar generellt inte ansiktsvatten för att man måste använda en bomullsrondell, det skapar extra skräp och har oftast känts som ett onödigt steg i hudvårdsrutinen. Jag använde den direkt efter min vanliga rengöring och före mitt serum, följt av min natt- eller dagkräm. När jag använde denna tonern så tycker jag att huden kände lite renare, bomullsrondellen blev lite mörkare och den rengjorde huden aningens mer än min ansiktstvätt, som är i löddrande format. Men jag tycker inte att det kändes mer än så, något renare hy och eventuellt att den fick lite mer näring. Tyvärr så kan den näringen och boosten från detta micillära vatten mäta sig med ett riktigt bra fuktserum eller en bra ansiktskräm. Så för en stressad småbarnsmamma så kändes det inte riktigt värt att använda detta ansiktsvatten, mer för att jag och min hy behöver mer belöning för besväret. 

Algologie Oligo-Micellar Cleansing Water innehåller som sagt ett algextrakt, men det kommer ganska långt ner i ingredienslistan. Den innehåller också mjölksyra, som har exfolierande egenskaper. Den bryter ner det material som håller ihop döda hudceller, vilket gör att dessa tvättas bort och lämnar huden fräschare. Mjölksyran återfuktar även huden och stärker hudens barriär genom att öka produktionen av ceramider. Produkten innehåller också parfym och eteriska oljor. Överlag så är innehållet helt okej, det finns inga ämnen som gör att jag lyfter på något ögonbryn, den innehåller lite väl mycket parfym och eteriska oljor för min smak. Men jag saknar nog någon ingrediens som imponerar på mig, som gör att jag känner att det är "värt" att använda denna. Detta ansiktsvattnet får därför ett medelmåttigt betyg av mig. Jag tycker även att den är lite väl dyr med tanke på att den inte innehåller något som gör den mer speciell än en budgetvariant. Jag tycker dock om att den är mild och snäll, den passar alla hudtyper och den doftar gott. Vill du testa den själv hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 195 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: Algologie
Övrigt: Naturlig

Mest lästa