Guess — Ibiza Radiant Shimmer Fragrance Mist

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

För tankarna till varma, söta stränder

Guess är ett amerikanskt märke grundat av de italienska bröderna Marciano. Guess började med ett par stentvättade jeans och har idag både kläder, väskor och dofter i sortimentet. De har gjort sig kända för sina samarbeten, bland annat en väldigt uppmärksammad kampanj med Anna Nicole Smith. 

Jag som testar är 39 år. När jag började resa till USA kändes det lyxigt att handla något från Guess. Det var i början av 2000-talet när strass och stora varumärkesloggor var trendigt, och Paris Hilton som var it-girl, frontade varumärket. Sedan dess har både modet och min egen smak ändrats, och så även Guess. Kvar finns den lyxiga, italienska tonen - färgstark och feminin. 

Guess Ibiza Radiant Shimmer Fragrance Mist är en skimrande doftmist som kommer i en stor plastflaska med somriga palmer som för tankarna till Medelhavet. Förpackningen innehåller 250 milliliter. Sprejmunstycket ger en jämn och lätt dosering. Där jag sprejat produkten syns små, tydliga glitterkorn. Huden får ingen lyster eller glow, utan glitterkornen ger något av en ljusreflekterande effekt på huden, vilket drar ner betyget.

Doften är ganska stark till en början och påminner om Victoria's Secrets Vanilla lace, men med en ännu sötare vaniljdoft, och vanilj är också basnoten i Guess Ibiza Radiant Shimmer Fragrance Mist. När doften lagt sig träder en lätt citrusdoft fram och lättar upp den tunga, söta vaniljen. 

Guess Ibiza Radiant Shimmer Fragrance Mist räknas in i doftkategorierna citrus och blommig, och i hjärtnoterna finns vita blommor och jasmin. Den här varma och söta doften passar bättre på en medelhavsstrand än på Österlen, där jag befunnit mig. Varm hud i kombination med Guess Ibiza Radiant Shimmer Fragrance Mist skulle kunna vara en träffsäker kombination på sommaren, men i ett regnigt sommarsverige skär den sig. 

Jag uppskattar dofter med inslag av vanilj, som exempelvis Laura Merciers Ambre vanille, men Guess Ibiza Radiant Shimmer Fragrance Mist är för sötsliskig för min smak. Doften försvinner snabbt under dagen, vilket är vanligt med doftsprejer. Man får mycket produkt för pengarna, så gillar man söta vaniljdofter kan detta vara en hit! Vill du testa den själv, hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 200 kr

Mest lästa