Kerstin Florian — Neroli blossom body lotion

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Klassisk spa-lyx som levererar!

Jag som testar Kerstin Florian Neroli blossom body lotion är dryga 30 år och har tunn, lättirriterad hud som torkar ut totalt om jag missar att smörja in mig efter dusch. Min hud är som torrast på benen, där jag även har många inåtväxta hårstrån. Som ni hör kräver min hud massor av fukt och fett, men det värsta jag vet är när huden känns klibbig efter insmörjning. Jag undviker starkt parfymerade produkter då jag kan uppleva att min hud blir irriterad av detta (särskilt om jag nyligen rakat benen) samt att jag är lite av en doftnörd och inte vill lukta som någon annan än mig själv. En härlig doft som kan komplettera doftnoterna i mina andra produkter är däremot välkommet! 

Jag har tidigare varit i kontakt med Kerstin Florians produkter på spa och tycker överlag att de är ganska bra basic-produkter med en tydlig doft av nordiskt spa. Neroli, som denna doftar av, är dock en ny doft. Jag har högre förhoppningar på doften då jag älskar neroli, men denna blir lite för citrus-frisk och örtig för att passa mig perfekt. Doften på Kerstin Florian Neroli blossom body lotion är ganska stark, men den lägger sig förvånansvärt snabbt enligt mig. Jag hade önskat att den var mjukare, men jag uppskattar ändå att den inte påverkar alltför mycket.

Produkten beskrivs som en "fuktgivande och näringsgivande kroppslotion med en upplyftande doft av neroli som skapar en lyxig hemmaspa-känsla". För mig gör doften att det faktiskt mer känns som att vara på spa, alltså en produkt som känns härlig och lite lyxig att använda efter en avkopplande massage, bastu och kallbad, snarare än en produkt jag skulle vilja ha i mitt eget badrum. 

Själva funktionaliteten då? Detta ska vara en rik, fuktgivande lotion som ska ge varaktig återfuktning. Här finns ingredienser som aloe vera, sheasmör, jojoba och vitamin E. Krämen utlovar att skydda huden mot för tidigt åldrande genom att förbättra hudens förmåga att bibehålla fuktbalansen och ge en förbättrande effekt på hudtonen. Utöver detta ska den även lugna, återfukta och skydda torr hud och förhindra skador från fria radikaler.

Fördelarna som jag ser är att det är en lättapplicerad lotion som snabbt smälter in i huden utan att den blir klibbig eller ger en kladdig känsla på händerna. Jag upplever heller inte någon irritation i huden, inte ens när jag rakat benen. Förpackningen är smidig att använda, stilren och passar in i mitt badrum. Det kommer ut lagom mängd produkt ur pumpen och storleken på 400 milliliter gör att den känns generös. Vid insmörjning upplever jag bättre elasticitet i huden och den känns mjuk och slät.

På den negativa sidan upplever jag att Kerstin Florian Neroli blossom body lotion inte är tillräckligt rik i sin formula för en torris som mig. Min hud blir till viss del återfuktad, vilket ändå känns rimligt med tanke på att jag slipper klibbig känsla och att den lätt sjunker in, men den återfuktande känslan håller inte i sig mer än några timmar. För mig känns det inte värt att smörja in mig en till ett par gånger per dag, särskilt med tanke på prislappen och den skarpa doften som inte känns så härlig att jag vill känna den så pass ofta. Jag märker inte heller av någon förbättrad effekt på hudton eller allmän fuktbalans. Den positiva inverkan på hudens elasticitet försvinner också i takt med att den återfuktade känslan försvinner.

Jag skulle säga att detta är en perfekt lyxig spa-produkt att ha i sitt sommarhus, i duschen bredvid bastun eller på ett spa. Det är en produkt som jag tror skulle passa många, vid vissa valda tillfällen, och ger en aura av nordisk spa-lyx. Dock uppfyller den inte fullt ut mina personliga behov av en hudlotion. 

Vill du testa den själv hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 495 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Kroppskräm
Hudtyp: Alla
Varumärke: Kerstin Florian
Övrigt: Vegansk

Mest lästa