Evy — Self Tan Mousse Gradual Tanning Medium/Dark

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Fluffig BUS som ger fint resultat!

Jag som testat Evy Self Tan Mousse Gradual Tanning är 34 år gammal och har ljus och torr hud på kroppen. Jag är relativt BUS-novis när det kommer till kroppen då jag tycker att det brukar vara för mycket besvär med att få till fake-brännan. I ansiktet brukar jag dock köra lite self-tanning drops i min dag- eller nattkräm ibland. Det jag inte uppskattar med BUS för kroppen är att det brukar vara kladdigt, luktar illa, kan vara svårt att få jämnt om man inte är noggrann samt tar lång tid att torka om man inte vill få fläckar eller lukt på kläder/sängkläder. Även om det finns smidigare alternativ nu för tiden, tycker jag ändå att det är för meckigt och jag gillar verkligen inte lukten som huden utvecklar oavsett doft på själva produkten.

Under gymnasietiden ville jag gärna bli brunbränd på sommaren, medan jag nu för tiden är nöjd oavsett hudton. Jag är dock benägen att ändra mig här i och med hur smidigt och naturligt resultat uppnås med hjälp av Evy Self Tan Mousse Gradual Tanning. 

Evy Self Tan Mousse Gradual Tanning är en mousse som ska ge fina, solkyssta resultat från mycket ljus till mörkare nyans och dessutom återfukta huden i upp till 48 timmar. Härtill utlovas att den ska motverka för tidigt åldrande. Effekten ska visa sig efter 2-4 timmar och därefter utvecklas under kommande dygnet.

Spontant skulle jag själv valt den ljusare varianten av samma produkt, i nyansen Light/Medium, då jag definitivt är bland de ljusaste hudtonerna. Dock ger denna mer diskret färg, så jag upplever faktiskt inga som helst problem med tonen. Den byggs även upp efterhand med flera användningar, så jag kan helt enkelt göra längre uppehåll mellan användningarna.

Evy Self Tan Mousse Gradual Tanning är en klassisk Evy-mousse i metallflaska om 150 milliliter. Du skakar flaskan och trycket gör att produkten kommer ut som en växande, fluffig mousse. Den är doftfri och ska helst appliceras på väl exfolierad hud. Jag upplever den verkligen som doftfri, dock utvecklas den klassiska BUS-doften på huden i takt med att produkten verkar. Mousse-formulan fungerar verkligen toppenbra i en sådan här produkt och huden känns mer återfuktad än jag trott.

Dock märker jag inte av någon särskild effekt på hudens åldrande, men jag kan inte säga att det känns som att huden på min kropp är särskilt föråldrad. Det känns lätt att få ut produkten jämnt och uppnå ett färgmässigt jämnt resultat. Jag upplever att den går snabbare in i huden än andra BUS-produkter i krämform, vilket känns väldigt positivt med tanke på den återfuktande känslan jag får.

Sammantaget uppfattar jag Evy Self Tan Mousse Gradual Tanning som en lättanvänd produkt med ett bättre resultat och känsla än jag trott. Från att ha tänkt att det är för bökigt att hålla på med BUS för kroppen med hänsyn till torktid och en ständigt svag men genomträngande BUS-lukt på kropp och kläder kan jag faktiskt tänka mig att börja använda det tidvis. Det jag fortfarande har svårt att stå ut med är BUS-doften som utvecklas över tid när produkten verkar. 

Vill du testa hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 299 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Brun utan sol
Hudtyp: Alla
Varumärke: Evy

Mest lästa