The Body Shop — Freestyle Multi-Tasking Colour Rebel

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Freestyle Multi-Tasking Colour från The Body Shop är en multifunktionell färgprodukt som finns i tio färger för läppar, kinder och ögon med matt eller skimrig finish. Utöver färg ska de också tillföra fukt och lyster till huden.

Jag är 60+ och en person som älskar smink och hudvård. Jag använder smink varje dag med foundation, rouge, puder, ögonskugga och mascara. Under sommarmånaderna föredrar jag krämprodukter och gärna multifunktionella som kan användas både till ögon, kinder och läppar och de måste så klart hålla måttet och sitta på plats hela dagen. Ett märke jag tycker gör bra multiprodukter är Nudestix där en enda penna fyller funktionen till ögon, läppar och kinder och dessutom gör det väldigt bra. En ögonskugga som lämnar en rand i globlinjen går bort direkt för mig, det ser väldigt kladdigt och hafsigt ut. Jag har mer överseende med en kindprodukt som behöver fyllas på under dagen för att färgintensiteten ska vara densamma. Min hud är väldigt ljus så jag behöver inte mycket produkt för att jag ska få färg på kinderna. 

The Body Shop Freestyle Multi-Tasking Colour kommer i en återvinningsbar aluminiumtub med skruvkork som innehåller 15 milliliter. Tuberna har färg efter nyansen den innehåller, så det är lätt att hitta rätt färg om man har flera nyanser hemma. Färgen jag testat heter Rebel och är en superfin bronsskimrande nyans som är något byggbar. Konsistensen är krämig och innehåller ekologiskt producerad jungfrukokosolja som också ska jobba vårdande på huden. Produkten är doftfri. Konsistensen är lätt och det går lätt att klappa in produkten på ögonlocken och läpparna där jag använt fingrarna som verktyg, på kinderna har jag använt fingrar och en svamp. 

Rebel är en superfin färg och speciellt under sommaren med sitt bronsskimmer och jag tänkte att det här är en perfekt nyans att ha med sig i väskan och bara bättra på under dagen. Jag har använt The Body Shop Freestyle Multi-Tasking Colour under några veckors tid i olika vardagssituationer och i min utvärdering är jag inte nådig, tyvärr. På ögonlocken har jag lagt Rebel både med och utan primer och ingendera funkar. Färgen släpper inom någon timme och kryper upp i globlinjen där den lägger sig som ett smalt skimrande streck och det händer oavsett om jag rört mig eller inte. Jag har tittat på TV och suttit stilla och ändå kryper färgen upp i globen. Jag hade tänkt att den skulle vara fin som bronzer men färgen är så ljus, till och med för mig, så jag har lagt den som en highlighter som till en början ser väldigt fin ut men den smälter bort och försvinner efter bara någon timme. Som läpprodukt gillar jag inte denna nyans eftersom jag inte tycker den passar min hudton så bra.

Nej, något återköp blir det inte för mig. Jag blev riktigt besviken över att den inte fungerar som ögonskugga ens för en liten stund och som highlighter behöver den bättras på kontinuerligt om skimret ska sitta kvar. Nyansen Rebel är superfin men hållbarheten är ett riktigt bottennapp. 


Mest lästa