Maybelline — Superstay 24H Hybrid Powder Foundation 03

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Kakig och torr på min kombinerade hy

Maybelline Superstay 24H Hybrid Powder Foundation ska enligt produktbeskrivningen ge full täckning och matt finish i upp till 24 timmar. Denna puderfoundation ska göra huden len och ge naturlig lyster. Den ska vara vattenfast och svettresistent. Sen ska inte huden torkas ut eller få tilltäppta porer.

Produktbeskrivningen låter helt enkelt fantastiskt och ska göra allt. Jag som har testat är 30 år gammal, har kombinerad hudtyp och är yttorr så jag är medveten om att en del foundations sitter fult på torra partier. Samtidigt blir jag lätt glansig så min foundationrutin med flytande foundation brukar avslutas med ett puder för att matta ner.

Inuti dosan till Maybelline Superstay 24H Hybrid Powder Foundation finns ett fack för att lägga svampapplikatorn och där finns det även en spegel, vilket jag gillar. Puderdosan känns lätt, så den är perfekt för resor. Den innehåller 9 gram. Nyansen 03 som jag har testat är egentligen för ljus för mig men ändå tycker jag att nyansen smälter fint in i huden. Medium täckning skulle jag säga, jag kan inte täcka rodnader helt med borste. Konsistensen är len och känns precis som ett vanligt puder. 

Jag har testat att applicera Maybelline Superstay 24H Hybrid Powder Foundation både med den medföljande svampapplikatorn och med borste. Om jag inte tittar nära så ser pudret naturligt ut och känns lätt på huden. Produkten täpper inte till porerna men tittar jag nära ser det torrt ut på kinderna. Med den medföljande svampapplikatorn blev det helt förfärligt första gången, jag var tvungen att tvätta bort direkt för att det blev så torrt och kakigt. Trots att jag är medveten om att mitt hudtillstånd inte var så bra under testperioden så skulle jag nog säga att svamapplikatorn gav det värsta resultatet jag någonsin har fått. Hög täckning men extremt kakigt, som om jag har applicerat lager på lager.

Med borste, vilket jag tror de flesta använder, blev resultatet mycket bättre. Dock skulle jag säga att resultatet ser sämre ut i jämförelse mot andra puderfoundation såsom The Body Shop Tea Tree Face Base eller Bareminerals Barepro Performance Wear Powder Foundation.

När mitt hudtillstånd blev bättre och mer återfuktat, blev resultatet bättre. Med mindre mängd applicerat på en bra bas tycker jag att Maybelline Superstay 24H Hybrid Powder Foundation fungerar bra.

Efter kanske tre timmar ser jag glansig ut och behöver mattas ner. Återapplicering med pudret funkar inte för mig, det blir bara torrt och kakigt. Jag behöver använda ett annat puder.

För att få det bästa resultatet krävs en välåterfuktad hud och optimalt är om du har en bra hudkondition. Jag kan definitivt tänka mig att den här kan vara en passande produkt för många men det här är ingen produkt för mig. 

Information

RIKTPRIS: 189 kr

Mest lästa