Natura Siberica — Oblepikha C-berrica Antioxidant Face Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ett fuktgivande serum som överraskar

Natura Siberica är ett estniskt varumärke som samarbetar med sibiriska stammar för deras kunskap inom adaptogena örter och blommor. Adaptogena växtextrakt är (tydligen) svampar och växter som innehåller vissa utvalda bioaktiva substanser, som hjälper kroppen att anpassa sig efter yttre påfrestningar. 

Natura Siberica Oblepikha C-berrica Antioxidant Face Serum är ett fuktgivande serum som ska ge en extra fuktboost och hjälpa till med hudens elasticitet och, tack vare antioxidanter, hjälpa huden att snabbare återhämta sig från yttre påfrestningar.

Jag som testar är 39 år och har en hudtyp som är normal, känslig och som drar lite åt det torrare hållet när vi byter årstid. Jag har inga direkta fina linjer eller rynkor, men blir lätt glåmig i huden och torr.    

Natura Siberica Oblepikha C-berrica Antioxidant Face Serum kommer i en genomskinlig plastflaska med pipett och innehåller 30 milliliter. För att innehålla ett sibiriskt bär med det “mest kraftfulla C-vitaminet som finns”, är valet av förpackning förvånansvärt dåligt, eftersom produkter som innehåller just C-vitamin helst ska ha en mörk förpackning för att skyddas mot solljus. Pipetten som gör doseringen enklare är dock ett plus. 

Natura Siberica Oblepikha C-berrica Antioxidant Face Serum har en trögflytande konsistens och en svag doft av apelsin. När jag börjar massera in serumet på huden blir produkten vit och ser ut som tvål, men det försvinner successivt när jag har bearbetat in produkten i huden. 

Huden känns ändå skönt återfuktad men har en lätt klibbig känsla som går över när produkten har absorberats, efter några minuter. Natura Siberica Oblepikha C-berrica Antioxidant Face Serum tillför extra fukt i min hudvård och levererar varje gång en mild, lugnande effekt på huden när jag upplever att det stramar. 

Natura Siberica Oblepikha C-berrica Antioxidant Face Serum innehåller havtornsolja med återfuktande egenskaper och den ska främja kollagenbildningen i huden. Prisbilden och ingredienserna går inte ihop för mig, men kanske att priset är lågt tack vare en billig förpackning?

Det här är en bra budgetprodukt för den som letar efter plånboksvänlig hudvård - och med budget menar jag här att den är i samma prisklass som The Ordinary. Men. Den trögflytande konsistensen gör att de sista dropparna som gått och väl hade räckt till två appliceringar, inte kommer ut ur flaskan, varken med pipett eller genom att hålla flaskan upp och ner och skaka. Det bildas gärna luftfickor i en pipett när en produkt börjar ta slut, vilket i det här fallet innebär att de sista dropparna varken kommer ut eller in. Det drar ner betyget. Det känns inte klimatvänligt att slänga en flaska som egentligen inte är tom. Serumet är inte heller drygt utan tar snabbt slut. Produkten är trevlig men jag föredrar ett innehåll med mer aktiva egenskaper, dock är den fuktgivande känslan ett stort plus! 

Information

RIKTPRIS: 69 kr

Mest lästa