Rudolph Care — Açai Body Lotion

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Dyr, men medelmåttig kroppskräm

Rudolph Care är ett hudvårdsmärke i ekolyx-kategorin. Märket skapades av danska Andrea Rudolph som tydligen är känd från dansk tv och radio, men som numera titulerar sig själv "skönhetsaktivist". Ambitionen med Rudolph Care är att skapa lyxig och hållbar hudvård. 

Jag har testat Rudolph Care Açai Body Lotion. Det rör sig om en vegansk och ekologisk kroppskräm som kommer i en tung glasflaska. Krämen beskrivs som rik och närande och ska göra huden mjuk och smidig. Krämen ska också absorberas snabbt, samt vara särskilt anpassad för torr och känslig hud.

Vem är då jag? En 45-åring med torr hud på kroppen. Jag använder kroppskräm varje gång jag duschat och jag skulle aldrig få för mig att hoppa över det steget. Utan insmörjning börjar min hud att klia och anta ett ödleaktigt utseende. Jag älskar kroppsvård, en väldoftande kräm eller duschkräm gör mig glad och adderar en känsla av vardagslyx. 

Bland ingredienserna hittar vi ett gäng oljor, som olivolja, kokosolja, mandelolja och jojobaolja. Krämen innehåller också mjukgörande sheasmör och lugnande aloe vera. Doften kommer från parfym. 

Förpackningen består, som tidigare nämnts, av en glasflaska med pump och den innehåller 200 milliliter. Den känns tung och lyxig. Krämen är ganska tjock i konsistensen och blir först vit på huden innan den smörjts in ordentligt. Den har en ganska lätt, snäll doft. Jag lyckas inte identifiera vad den doftar, men den gör liksom inget väsen av sig. Den får mig inte att dåna, den gör mig inte särdeles lycklig och den bidrar inte så mycket till upplevelsen.

Jag får ta ganska många pumptryck för att smörja in hela kroppen, kanske 11-12 pumptryck, eftersom varje pumptryck ger ganska snålt med kräm. Huden känns återfuktad direkt efter insmörjning, men bara ett par timmar senare så känns huden knastertorr igen. Nej, jag skulle inte säga att Rudolph Care Açai Body Lotion är något för den med mycket torr hud. Är din hud mer åt det normala hållet så tror jag att den kan passa bättre. Krämen uppfyller dock sitt löfte om att absorberas snabbt, jag kan klä på mig omedelbart efter insmörjning.

Prislappen är ganska hög. För det här priset hade jag önskat mer av en upplevelse. Mer fukt och mer härlig doft! Jag får inte någon känsla av lyx (bortsett från glasflaskan). Är tanken att glasflaskan i kombination med ekologiska ingredienser ska kännas lyxig? Tyvärr funkar det inte på mig. 

Vill du testa den själv hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 555 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Kroppskräm
Hudtyp: Alla
Varumärke: Rudolph Care

Mest lästa