Suntique — I’m Aqua Sun Essence

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Superlätt K-beauty-SPF!

Suntique I'm Aqua Sun Essence är ett vatten- och svettåligt solskydd för ansiktet som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Solskyddet är parfymfritt, men inte doftfritt. Formulan är lätt, återfuktande och passar alla hudtyper. På ingredienslistan finns aloe vera som har antiinflammatoriska, återfuktande och lugnande egenskaper. I Suntique I'm Aqua Sun Essence finns även Houttuniya Cordata, ett växtextrakt med antiinflammatorisk och antibakteriell effekt på huden, samt Uvinul A Plus, en ny generation solfilter som ger ett stabilt UVA-skydd. Suntique I'm Aqua Sun Essence Spf 50+ levereras i en tub som innehåller 50 milliliter.
 
Jag som testar Suntique I'm Aqua Sun Essence är 33 år och använder SPF 50 för ansiktet under vår, sommar och höst. Under vintern brukar jag nöja mig med SPF 30. Under testperioden var min hy normal, med en lätt tendens till fet t-zon. Jag har testat Suntique I'm Aqua Sun Essence som sista steg i min hudvårdsrutin under drygt fyra veckors tid. Produkten har mestadels använts tillsammans med efterföljande makeup, men även som sista produkt i rutinen de dagar jag inte har applicerat makeup.
 
Suntique I'm Aqua Sun Essence levereras i en enkel och smidig vit tub med svart kork. Den har en otroligt härlig och lätt konsistens som vid applicering känns återfuktande och kylande på huden. Om jag inte hade vetat att detta är en SPF 50 för ansiktet, så hade jag absolut tagit konsistensen för en helt vanlig fuktkräm, så bra balanserad och lätt är formuleringen.

Suntique I'm Aqua Sun Essence absorberas snabbt och lägger sig fint på huden utan att lämna någon som helst vit hinna och den känns precis som en helt vanlig fuktkräm. Solskyddet fungerar även utmärkt tillsammans med övriga produkter i min rutin. Produkten har en väldigt svag doft som påminner om salta bad, en fräsch doft som jag absolut inte upplever som störande på något sätt.

Suntique I'm Aqua Sun Essence gör sig väldigt bra under makeup. Min makeup lägger sig fint ovanpå solskyddet och jag upplever att min hud känns återfuktad hela dagen. Produkten funkar även fint att återapplicera under dagen, vilket jag har gjort regelbundet de dagar jag inte har använt makeup. De dagar jag har haft makeup har jag fyllt på mitt solskydd med hjälp av en ansiktsmist med SPF 50.

Efter att ha använt Suntique I'm Aqua Sun Essence under en längre tid och dessutom under riktigt fina, soliga och varma sensommardagar, kan jag absolut skriva under på att produkten lever upp till förväntningarna. Ett högt och stabilt skydd, även vid vatten och svett, i en otroligt återfuktande formula, som absolut inte känns som en SPF-produkt.
 
Suntique I'm Aqua Sun Essence är en väldigt trevlig produkt för ansiktet, en hög solskyddsfaktor i en otroligt fin och lättarbetad kräm som förutom att skydda ansiktet mot UVA- och UVB-strålar återfuktar huden på ett väldigt fint sätt och dessutom är snäll mot havet. Allt detta till ett riktigt trevligt pris. 

Vill du testa den själv hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 230 kr
Betyg: 5
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Solprodukt
Hudtyp: Alla
Övrigt: Parfymfri

Mest lästa