L’Occitane — Artichaut Body Scrub

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Om du vill dofta gin & tonic i duschen? Så klart du vill!

Det franska beautymärket L'Occitane är lite av en vattendelare i min bekantskapskrets. Antingen älskar man den övertydligt provensalska estetiken och de ofta intensivt parfymerade och kralligt återfuktande produkterna. Eller så gör man inte det. Jag hör till det första lägret. Jag är en frekvent återköpare av både mandelserien och mjölkserien, och nu ska jag alltså ge mig på en grönsaksserie, L'Occitane Artichaut –  kronärtskocka. 

Det påstås nämligen att avkok på kronärtskocka ska vara bra för hyn, och därifrån har L'Occitane tagit avstamp för sin nya Artichaut-serie. I serien finns, förutom skrubben, en efterföljande kroppskräm och matchande gua sha. Skrubben ska masseras in i torr hud, gärna med gua sha och gärna med principerna för lymfmassage med särskild uppmärksamhet runt knäveck, nyckelben och så vidare.

Inställningen till grynig kroppsskrubb är också lite av en vattendelare i min bekantskapskrets. Antingen tycker man att det är underbart eller så är man lite för otålig för att hålla på och gräva i oljiga burkar i duschen. Jag hör till det senare lägret. Jag har svurit över oljehalkiga badkar och slängt så många halvtomma skrubb-burkar som stått och torkat ihop längst bak på hyllan. L'Occitane Artichaut Body Scrub kommer i en burk med skruvlock som innehåller 200 milliliter. 

Med andra ord: en 50/50-chans att L'Occitane Artichaut Body Scrub landar positivt hos undertecknad. Jag, en 45-årig kvinna med normal till torr hud som lätt blir rödblossig, stor fäbless för väldoft och extremt lite tålamod för kropps-selfcare, ska alltså ägna mig åt grönsaksskrubb.

Jag påbörjar hela aktiviteten i badkaret. Skrubben ska ju användas på torr hud, och jag har lite för mycket erfarenhet av drivor med socker- och saltfnas på golvet eftersom grynen sällan stannar kvar i själva skrubben. Men alla mina fördomar kommer på skam! Sockerkornen dröser inte ner utan stannar snällt där de ska vara – på min kropp. Detta är en len skrubb, inte särskilt oljig, och det går utmärkt att massera länge utan att grynen vare sig släpper eller smälter.

Att skölja av L'Occitane Artichaut Body Scrub går lätt och det finns inte tillstymmelse till oljighet kvar på kroppen eller i badkaret. Huden är len, varm och mjuk, inte ett dugg rodnande trots att jag skrubbat länge. Doften försvinner snabbt, så vill man behålla den länge ska man nog satsa på kroppskrämen också. 

Det här är en trevlig produkt som gör precis det den lovar med gott resultat. Och grönsaksdoften då? Jag skulle inte placera den som kronärtskocka. Däremot luktar det exakt som den typen av botaniska destillat jag allra helst inleder en helg med. Och vem vill inte lukta som en alldeles underbar gin & tonic?

Vill du testa den själv hittar du den bland annat här

Information

RIKTPRIS: 549 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: L'Occitane

Mest lästa