Nyx Professional Makeup — Shine Killer Primer

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Håller huden matt i två timmar

Nyx Professional Makeup Shine Killer Primer är en vegansk primer som ska matta ned huden och hålla den matt hela dagen. Den kan användas utan smink för att kontrollera oljighet och glans, men så klart också under foundation för en matt bas. En av ingredienserna som ska hjälpa till att hålla huden matt är kol – därför är formulan svart till färgen.

Jag som testat är 45 år med blandhud. Jag har torra kinder och en t-zon som kan bli rejält oljig under dagen. Jag har också stora porer på kinderna och en del gamla acneärr. Jag använder alltid primer under min foundation. Ibland blir det en nedmattande variant, ibland en utjämnande, ibland en återfuktande. Humör och hudens skick avgör. 

Förpackningen till Nyx Professional Makeup Shine Killer Primer består av en liten svart plasttub med skruvlock och innehåller 20 milliliter. Produkten är svart till färgen och lite silikonig i konsistensen. Den svarta färgen behöver man inte oroa sig för, den blir transparent när man smörjer ut den över huden. Den har en omedelbart nedmattande effekt. Jag upplever inte att den gör något annat, huden ser inte jämnare ut till exempel. Efterföljande foundation lägger sig fint ovanpå primern. 

Hur lever produkten då upp till löftet om att hålla huden matt hela dagen? Tyvärr inget vidare. Ett par timmar efter att jag sminkat mig är huden glansig igen. Jag har i och för sig aldrig stött på en nedmattande produkt som lyckats med det konststycket, men säger man att huden ska hållas matt hela dagen förväntar jag mig att den levererar lite bättre än så här. 

Är du på jakt efter en nedmattande primer så rekommenderar jag hellre Mac Studio Fix Mattifine Primer. Den håller inte heller huden matt hela dagen, men avsevärt längre än denna primer i alla fall. 


Mest lästa