Plantheque — The Power Of A Peeling Powder

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Rengöring i pulverform

Plantheque The Power Of A Peeling Powder är en rengöring i pulverform som även ger en mild exfoliering. Den innehåller aktiva enzymer som utlovar både lyster och jämnare hudton. Detta märke är helt nytt för mig och mitt första intryck var ganska neutralt. Den bruna, smått genomskinliga, plastflaskan känns spartansk och enkel men utstrålar en aura av renlighet. Jag tycker generellt att naturliga och ekologiska produkter ofta känns väldigt avskalade i sin design, så är det även med denna flaska. Den rymmer 100 gram och är superdryg så den räckte länge för mig.

Plantheque säljs på Skincity och är en serie som bygger på naturliga hudvårdsprodukter, även kallade natureceuticals som är väldigt trendiga just nu. Dessa växtbaserade produkter har effektiva ingredienser från naturen men som är framodlade i laboratorium. Tack vare att det finns innovativa metoder så kan olika naturliga extrakt "kopieras" i laboratoriet vilket gör att råvarorna är naturidentiska men framställda syntetiskt. Det gör det mer miljövänligt. Detta sortiment är helt veganskt, cruelty-free, dermatologiskt testat och parfymfritt.

Jag är positivt överraskad att de dessutom är helt utan eteriska oljor som är så vanliga i naturliga produkter. Dessa kan skapa irritation på känslig hy. Namnet Plantheque kommer dels från att hudvården är baserad på växtriket men även att de är snälla mot miljön, med miljöcertifiering enligt COSMOS-standarden. Plantheque har valt att utveckla så kallade multiprodukter som kan användas till flera olika hudtillstånd, de fyller flera funktioner samt är unisex och ska passa alla. Detta är miljövänligt, då färre produkter tillverkas när en formula kan täcka flera behov.

Ingredienserna är antingen skonsamt skördade eller utvecklade i labb, beroende på vilket som är mest skonsamt för miljön. Till sina förpackningar använder de till största del återvunna och helt återvinningsbara material, vilket jag tycker är positivt och helt rätt i tiden. Jag gillar att det står tydligt på hemsidan hur förpackningen ska återvinnas; flaskan sorteras som plast, locket som metall. Det känns som att de har tänkt på hur deras råvaror ska framställas och paketeras. Dock finns det mer att göra för miljön när det gäller transport samt samarbeten med projekt för att kompensera för koldioxidutsläpp. 

Plantheque The Power Of A Peeling Powder kan användas både morgon och kväll och är väldigt lätt att använda. Plastflaskan har en liten hällpip som gör att det är enkelt att dosera en lagom mängd. Flaskan är lite mjuk i sin plast, det gör det lätt att ge 2-3 tryck och få exakt den dosen av det gulvita pulver i handflatan som du önskar. Man tillsätter lite ljummet vatten för att aktivera pudret. Beroende på hur mycket vatten som tillsätts så kan konsistensen ändras så den passar tycke och smak. Jag gillade att vara lite försiktig med vatten så att den inte blev för lös. Ett fint, vitt skum bildades när jag gned ihop handflatorna. Det kändes så härligt att massera in det i ansiktet, jag fick känslan av spa eller ansiktsbehandling.

Denna enzympeeling påminner väldigt mycket om hur Dermalogica Daily Microfoliant känns i både utförande och konsistens. Denna peeling är dock lite strävare och pulvret löses inte upp helt som Dermalogicas gör. Jag gillar att det finns små, mjuka partiklar kvar som små gryn som även ger en mild, fin mekanisk peeling som inte känns grov såsom kärnor kan göra. Dock försvinner de helt ju mer du jobbar med skummet, så det känns väldigt härligt att kunna anpassa till vilken hudtyp man har. De som har känslig eller skör hy kan jobba upp ett finare lödder som är mer skonsamt. Jag gillar att man även kan använda den som en enzymmask.

Denna kan användas en gång i veckan med en verkningstid på cirka 5-10 min. Det är viktigt att masken är fuktig under tiden den ligger på huden för då håller sig enzymerna aktiverade och kan jobba effektivt.

Jag som testar denna produkt är 39 år gammal och har känslig hy med pigmentförändringar från min graviditet för 3 månader sedan. Min hud har tidigare reagerat på C-vitamin och retinol och jag får lätt hormonella blemmor kring hakan och käkpartiet. Jag gillade att använda denna ansiktstvätt då den är lätt att mixa ihop och känslan var så mjuk och len. Min hy reagerade inte negativt alls på denna tvätt, den är skonsam och jag kunde använda den varje dag. Första intrycket var att den är lite mesig, den ger inga snabba resultat och huden kändes lite sträv efter användning. Men med lite tid så märkte jag tydligt att huden fick en helt ny lyster, mina pigmentfläckar försvann inte men bleknade och slipades skonsamt ner.

Det som var den största skillnaden var att min hy blev stabilare och mina hormonella blemmor blev inte lika kaosartade när de väl kom. Det kändes som en fin produkt som bygger upp huden sakta men säkert på ett skonsamt sätt. Tycker verkligen om att den har en neutral doft av spa. Jag tycker att seriös hudvård inte ska dofta parfym eller eteriska oljor, det känns helt onödigt för min del. Den passar alla typer av hy och jag skulle rekommenderade den till ung hy men även äldre, mognare hy. Då både doften och förpackningen är unisex så skulle den även passa en kille som kanske har besvär med huden. När jag använde den som mask så kändes den effektivare, min hy blev lite mer stram och det kändes som en lermask som suger upp överflödig olja. Med vanliga lermasker så har min hy blivit torr, men denna mask torkade inte ut huden och den fick en härligt, naturligt glow.

Plantheque The Power Of A Peeling Powder innehåller glukos, alltså socker, som sin första ingrediens. Socker hjälper till att binda vätska till huden och kan också minska pigmenteringar då den bildar mjölksyra på huden. Nästa ämne är malet ris som ger ett finkornigt pulver. Pulvret är rikt på antioxidanter såsom vitamin E, ferulinsyra samt oryzanol. Den ger en skonsam exfoliering och har en uppljusande effekt på ojämn hudton. Denna rengöring innehåller även AHA-syra. Den justerar produktens pH-värde samt exfolierar huden på ett skonsamt sätt. Den har även extrakt från grönt te som är rikt på antioxidanter. Dessa skyddar huden mot angrepp från fria radikaler, det är lystergivande och kan jämna ut hudens ton. Mer antioxidanter kommer i form av rosmarinolja och en sorts kinesisk svamp som heter Tremella Fuciformis. Dessutom finns enzymer, till exempel från papaya, i form av papain. Det hjäper till att exfoliera huden och ta bort de döda hudcellerna som finns på ytan, så att friska celler kommer fram och ger en hälsosamt glow. Tyvärr så kan detta ämne irritera känslig hy. Ansiktsrengöringen innehåller även Glycolipids som är lipider som utvinns ur växter. Detta ämne finns naturligt på vår hud och ger cellmembranen en stabilitet genom att stärka hudens barriär, likt ceramider gör. Jag gillar denna innehållsförteckning, den känns genomtänkt och förutom papain, så är den fylld av snälla, fuktbevarande och milt exfolierande ämnen. Jag gillar att den inte innehåller något onödigt, den känns ren och fylld med godsaker för huden. 

Plantheque The Power Of A Peeling Powder är en prisvärd och dryg multiprodukt som känns modern, miljövänlig och väl genomtänkt. Den gör sitt jobb och bygger upp en starkare, stabilare och renare hy gradvis utan att irritera eller torka ut huden. Det får ett högt betyg av mig, med ett litet minus för den relativt tråkiga förpackningen. Definitivt värd varenda krona! 


Mest lästa