Pudderdåserne – Alt i en stylingcreme

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En snäll stylingcreme för glansiga sleek buns

Pudderdåserne är ett danskt varumärke skapat av två kvinnor, Helene Randløv och Katja Moikjaer, som tagit fram hudvårdsprodukter baserat på egna favoritingredienser och hårvårdsprodukter utan parfym. Det känns som en historia som påminner lite grann om Paula’s choices.
 
Hårvårdsprodukterna är framtagna med konsumenten i åtanke – och inte frisörerna. Jag tolkar det som att produkterna ska vara enkla att använda för att få till det önskade resultatet. Stylingprodukterna är utan parfym och ska inte irritera hårbotten genom att torka ut eller ge kli.
 
Pudderdåserna Alt i en stylingcreme är en crème som ger volym, kontroll och definition till håret och kan användas i både blött och torrt hår.
 
Jag som testar har ett väldigt rakt hår, vilket innebär att håret lätt kan bli fett eftersom det inte finns något självfall i hårstråna som kan fånga upp hårprodukterna eller hårets naturliga fetter. Min hårbotten är känslig och jag använder t.e.x inte torrshampo eftersom det täpper igen och gör håret fett och ger en kliande hårbotten.
Jag är blond och har fina, tunna hårstrån som jag kompletterar med hårextensions.
 
Pudderdåserna Alt i en stylingcreme kommer i en plastflaska som inte sticker ut på något sätt. Färgerna är beigeoch påminner om de "förstagångsförpackningar" som många varumärken använder innan de satt sin personliga prägel på varumärket: intetsägande och lite tråkig. 
 
Pudderdåserna Alt i en stylingcreme ska vara parfymfri och det är den. Den vita crèmen luktar varken plast, apotek eller någonting faktiskt. Parfymfri ”på riktigt”, så att säga. 
 
Jag testar Pudderdåserna Alt i en stylingcreme första gången i torrt hår. Pumpen gör det enkelt att få ut en exakt önskad mängd. Det har gått ett par dagar efter tvätt och jag sätter därför upp i håret i en stram knut. Jag är inte jätteförtjust i stylingen ”sleek bun”, utan föredrar en torrare variant där håret har mer volym, men jag testar ändå en ”sleek” med Pudderdåserna Alt i en stylingcreme.
 
Jag värmer först upp produkten i händerna innan jag arbetar in crèmen i håret. Pudderdåserna Alt i en stylingcreme klibbar inte utan känns lätt och försvinner i händerna om jag värmer upp den för länge. För en nybörjare på stylingcrème så är Pudderdåserna Alt i en stylingcreme lättanvänd, eftersom den inte klibbar och är enkel att jobba in. Jag kan borsta igenom håret utan att det fastnar eller blir risigt. Håret blir följsamt och får en hälsosam glans, vilket höjer betyget.
 
Som utlovat ger inte Pudderdåserna Alt i en stylingcreme varken en kliande hårbotten eller irriterar på något sätt. Produkten är dessutom enkel att tvätta ur håret och det gillar jag skarpt.
 
Andra gången jag testar Pudderdåserna Alt i en stylingcreme applicerar jag produkten i blött hår, vilket ska ge volym. När jag fönat klart håret har jag en luftig volym och det är den typ av volym jag föredrar framför ett strävt hår. Det ska vara luftigt och produkterna ska inte kännas när jag drar fingrarna genom håret. Det lyckas Pudderdåserna Alt i en stylingcreme väldigt bra med.
 
Det avgörande testet om en produkt håller måttet, är om håret bibehåller första intrycket och inte tyngs ner under dagen och blir fett.
Det tar ungefär tre timmar efter att jag tvättat och fönat håret som den luftiga volymen släpper och håret blir alltmer nertyngt under dagen. Det drar ner betyget för mig. En stylingcreme är inte en idealisk produkt för mitt hår, men jag fick ändå en förhoppning om att Pudderdåserna Alt i en stylingcreme skulle kunna fungera,eftersom den är så lätt.
 
Pudderdåserna Alt i en stylingcreme en bra stylingprodukt för sleek buns, men inte för volym. Eftersom jag inte är en sleek bun-tjej så är det här heller inte en produkt för mig. Jag rekommenderar ändå produkten för dig som har ett tunnare hår och som flitigt använder stylingcremer och vill ha ett skonsamt alternativ.
 
Det här är en stark tvåa. Produkten håller vad den lovar med att vara både doftfri och snäll mot hårbotten, men ingen hållbar volym och håret blir fett efter bara ett par timmar.
 
Produkten är dock dryg, den innehåller 150 ml och kostar 235 kronor.  

Information

RIKTPRIS: 235 kr
Betyg: 2
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: Pudderdåserne
Övrigt: Parfymfri

Mest lästa