Patyka – Huile Absolue Skin Booster Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Extremt mångsidigt serum som vårdar och lugnar

Patyka Huile Absolue Skin Booster Serum är en mångsidig olja/serum med flera användningsområden. Visst älskar man när man inte behöver ha 10 olika produkter till ansiktet, kroppen och håret? Det här är en vegansk produkt från det franska märket Patyka och skall innehålla hela 12 oljor som verkar återfuktande, stärkande och även lugnande. Denna innehåller 100% naturliga ingredienser varav nästan 60 % är av ekologiskt ursprung. Innehåller 50 ml.

Jag som testar detta till synes underverk är 34 år och med torr hy i ständigt behov av återfuktning. Jag har även mycket torrt och behandlat hår som även det kräver mycket kärlek och vård för att se bra ut och må bra. Till håret använder jag Kérastase eller Morrcocanoil och till hudrutinen använder jag mig alltid utav serum och dag-/nattkräm. Just nu har jag Esteé Lauder i min badrumshylla tillsammans med Sunday Rileys fantastiska hudkräm med C-vitamin som är mina go-to.

Patyka Huile Absolue Skin Booster Serum kommer i en nästan (må jag kalla det) origami-förpackning av papper som är väldigt originellt och fint förpackat. Häri döljer sig denna guldiga olja i en glasflaska försedd med en pumpkork som distribuerar lagom mängd produkt. Den är mycket hygieniskt förpackad och ser och känns exklusiv och vacker i badsrumshyllan. Så ögat är nöjd, men hur väl presterar själva innehållet?

Jag har använt 1–2 pumptag till ansiktet varje kväll som en omfamnade och återfuktande behandling som skall göra gott på kvällen. Jag har även använt den till håret som en avslutande "finish" efter styling. Oljan kommer med en doft som jag själv tycker är lite citrusaktig. Den har även en lite träig not kan jag tycka, och doften känns varm och mjuk. Den är lätt att applicera och ger lyster men utan att kännas för fet eller ge en hinna. Jag tycker den sjunker fint in i hyn och Patyka Huile Absolue Skin Booster Serum känns mycket återfuktande. 

Till håret har jag använt det i topparna och den ger ett glansigt och fint resultat och omsluter topparna med välvård. Patyka tipsar även om att man kan använda denna som vård för en torr hårbotten genom att appliceras där. Till kroppen kan den även användas på hudbristningar eller irriterade områden. 

Min testhud är ju tålig men har på senare år visat på en liten tendens till irritation i vissa fall. Jag upplever att Patykas produkt inte irriterar utan har en lugnande effekt på hyn samtidigt som den är icke-fet eller ger en hinna vilket jag uppskattar. Jag uppskattar också att den är så otroligt mångsidig och dryg. 

Det här är en ny favorit som jag kommer köpa mer av när de dryga dropparna väl tagit slut. Det enda jag hade önskat mig var mer citrusdoft och en mindre träig not, samt ett lite lägre pris. Jag hade gärna sett exempelvis C-vitamin i en sådan här dunderprodukt. Då hade det blivit full pott!

Shoppingsugen? Du hittar det här.


Mest lästa