Maggie by Kakan — Vitamin C Oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ansiktsolja som är fullmatad med mjukgörare och antioxidanter

Jag som testat är 47 år och jag har torr hy Jag har de sedvanliga ålderstecknen i form av fina linjer och en del ojämn pigmentering.

Produkten jag nyligen testat, Maggie by Kakan Vitamin C Oil, är fullmatad med vårdande ingredienser. Förutom en mängd olika växtoljor, inklusive tre eteriska sådana (lavendel, eukalyptus och Litsea Cubeba), så innehåller ansiktsoljan både squalane och squalene. Det finns så klart C-vitamin i den, men även E-vitamin. Dessutom är extra parfym tillsatt.

Den ingrediens som tar upp mest av innehållet är solrosolja, en växtolja som mjukar upp och fungerar bra på alla hudtyper. Solrosolja, särskilt oraffinerad, innehåller en stor andel fettsyror som är bra även på aknebenägen hy.

Förpackningen

Den ganska stubbiga glasflaskan kommer i en liten rosa pappkartong. Som vanligt när det handlar om ansiktsoljor så är det en glasflaska, här målad med pastellrosa, och en skruvpipett som lock. Jag har inte kunnat avgöra hur långt ned i flaskan som pipetten når. Men det spelar ingen större roll. När produkten börjar ta slut går det alltid att hälla ut de sista dropparna.

Dropparna i sin tur, det som är själva produkten Vitamin C Oil alltså, är vackert gula och doftar gott och naturligt. Jag känner toner av lavendel och örter, och kombinationen får mig att tänka på hälsokostbutiker.

Formspråket är både barnsligt och kaxigt på samma gång, med röd text på rosa bakgrund. Det är faktiskt snyggare än det borde vara, och inte oläsligt heller.

På huden

Oljan är mycket fet, konstigt vore det annars. Min annars så torra hy håller sig uppmjukad jättelänge av bara några droppar Maggie by Kakan Vitamin C Oil.

Mängden av C-vitamin ser ut att vara ganska hög, men jag har inte upplevt något pirr eller liknande i huden. Den form som används i just den här oljan heter Ascorbyl Tetraisopalmitate på INCIska, och den räknas upp som fjärde ingrediens.

Det jag känner mest av allt när jag använder denna Vitamin C Oil är mjukhet, lenhet och motsatsen till torr hy. Jag blir len och fin, och jag tycker att huden får en helt ny lyster. Det är nästan så att det kan bli för mycket av det goda om jag inte tänker mig för när jag droppar oljan i handen. Två-tre droppar räcker jättelångt på mig. När ansiktet är nöjt torkar jag av resten på hals och dekolletage.

Långtidseffekt

Nu har jag levt med Maggie by Kakan Vitamin C Oil  i ungefär två månader och mitt ansikte mår prima. Trots att oljan känns väldigt fet så har jag inte fått några extra finnar under hela tiden jag använt den. Kombinationen av vitamin C+E sägs skydda mot solen. Särskilt bra blir det ihop med ferulinsyra (som inte är med i denna olja) eller ett bra solskydd ovanpå. 

Kändismärken

Jag är positivt överraskad av Maggie by Kakan Vitamin C Oil. Många gånger när jag testar svensktillverkad småskalig hudvård blir jag besviken. Inte nödvändigtvis på produkten som sådan, de är många gånger bra nog, oavsett om det handlar om white labels som någon satt sitt namn på, eller en mer genomarbetad private label med eget recept. Men alltsomoftast missas det något.

Maggie by Kakan Vitamin C Oil är i alla fall en bra ansiktsolja för mig med torr hy. Jag tycker att den doftar gott, men är inte helt nöjd med att den innehåller såväl tillsatt parfym som tre eteriska oljor. Det är doftämnen som EU, av säkerhetsskäl, kräver att man upplyser om, så att känsliga ska kunna välja bort produkter där de ingår.

Betyget

Flaskan är söt och oljan känns riktigt välgörande på mig. Jag känner att ansiktet fått en ny lyster och min hyperpigmentering är mindre framträdande än vanligt. Doften är behaglig, och huden blir mjuk av bara någon droppe, så jag upplever produkten som dryg. Extra plus för att den dessutom är producerad i Sverige.

Men priset för 30ml känns onödigt högt. Det går att hitta andra ansiktsoljor som jag tycker är både billigare och bättre för mogen hud. Särskilt om man inte fastnat vid att det ska vara just kombinationen vitamin C och E. Därför blir mitt betyg 3 av 5, det vill säga bra.

Här hittar du Maggie by Kakan Vitamin C Oil.

Information

RIKTPRIS: 600 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Ansiktsolja
Hudtyp: Alla
Varumärke: Maggie by Kakan

Mest lästa