Nommon — Smooth Out Glow Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En duochromebäbis som inte riktigt håller måttet

Nommon Smooth Out Glow Serum lovar omedelbart glow och återfuktning under din mjukgörande kräm, och en förbättring i hudtextur efter längre användning. Det ska vara ett koncentrerat, lätt serum som håller inne fukten i huden. Det ska också ha en subtil retuscherande effekt tack vare serumets bronspärlor.

Serumet innehåller något som kallas hydrosponge, byggt på en risstärkelsemolekyl tillsammans med algkalcium, som ska ge både omedelbar och längre återfuktning. Det innehåller också enzym från granatäpple, som ska släta ut huden och göra den plumpad och glowy. Nommon Smooth Out Glow Serum levereras i en återvunnen flaska, i en kartong där pappret är gjort av 100% FSC papper, och serumet är parfymfritt. 30 ml kostar 355 kr på Nommons hemsida. 

Vem är då jag som testar Nommon Smooth Out Glow Serum? Jag är 38 år gammal med ganska så trött och glåmig hud med tydliga porer. Min hud är torrare på vintern, när detta serum testas, men går att hålla i schack med feta krämer. Jag har tidigare haft mycket acne men ätit isotretinoin (stark acnemedicin) och sedan dess har min hud betett sig exemplariskt, med undantag för några enstaka plitor. Den kan dock reagera på nya produkter, med rodnad och ibland finnar. Jag är därför väldigt försiktig med starka, aktiva ingredienser. Jag har applicerat serumet innan dag- och nattkräm och efter tvätt, eventuellt essence och annat serum. Jag har testat serumet i två månader, lite drygt. 

Hur var då min upplevelse av Nommon Smooth Out Glow Serum? Det är ett lätt serum som går snabbt in i huden, utan någon kladdig hinna. Det stör inte min hud överhuvudtaget, ingen rodnad eller plitor. Serumet är parfymfritt, men luktar heller inte något annat som vissa parfymfria produkter kan göra.

Första dagen jag applicerar serumet så upplever jag mig lite mer plumpad än vanligt. Mina kinder känns både lenare och lite spänstigare, så jag blir otroligt glad och imponerad. Men sedan får jag inte tillbaka riktigt samma känsla. Huden känns dock marginellt mer återfuktad. Retuschen då? Nja, inte riktigt. Serumet klarar av att återfukta, men någon synlig retusch kan jag inte påstå att bronspärlorna klarar av. 

Själva serumet är något av det finaste jag har sett. Det är rosa och skimrar i guld, och jag som är en riktigt duochrome-sucker kan inte annat än klappa händerna. Man behöver dock inte vara orolig för att bli glittrig i ansiktet. Jag hittar inte en tillstymmelse till glitter någonstans när jag har applicerat serumet, jag blir inte ens skimrande. Jag gissar att det är bronspärlorna vi ser inuti flaskan, de som ska ge en retuscherande effekt. 

Förpackningen då? Flaskan är av återvunnen glas och jag uppskattar tyngden i den. Den känns gedigen. Kartongen är en stilren, grå och miljövänlig förpackning. Nommon har dessutom valt att göra kartongen av FSC-märkt papper, vilket är ett stort plus. 

Kommer jag köpa Nommon Smooth Out Glow Serum igen? Nej, jag tror inte det. Trots någon slags effekt så klarar jag mig lika bra med till exempel The Ordinary Buffet, som är lite billigare. De två serumen ska nog inte ha samma egenskaper, men jag upplever att de gör ungefär samma sak för min hud, återfuktar och får huden att se marginellt bättre ut.

Jag måste dock erkänna att jag kommer sakna denna lilla duochromebäbis. Den rosa färgen och glittret gör den till en exceptionell presentkandidat till unga. Priset tillsammans med varningstexten om att inte använda serumet runt ögonen gör dock att den inte håller det måttet. Nej, detta är ingen fullträff, men ett starkt försök! 

Information

RIKTPRIS: 355 kr
Betyg: 2
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: Nommon

Mest lästa