Mantle – The Retinol Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Grön, skön dyrgrip med både retinol och bakuchiol!

Det finns få ingredienser som är så hajpade som retinol. Multi-föryngraren som inte bara sägs motverka fina linjer utan också minska synliga pigmenteringar och hjälpa mot akne. Svenska företaget Mantle, som har gjort sig kända för sina innovativa produkter med högkvalitativa naturliga ingredienser blandat med vetenskap, ger sig också in i retinoidmatchen med detta serum.

Mantle The Retinol Serum innehåller inkapslad retinol (0,3%) som främjar cellförnyelse, samt bakuchiol som ibland kallas för bio-retinol och används som ett naturligtretinol-alternativ eller en ”booster”. Antioxidanter tillkommer i form av isoflavoner, klorofyll agerar antiinflammatoriskt för att minska rodnad och irritation. Det här – bokstavligt talat! – gröna serumet är fullproppat med ingredienser för ett ungdomligt yttre.

Jag som har testat är 33 år gammal och har en så gott som normal hudtyp. Jag har inga större problem med rynkor ännu, men jag är heller inte 20 år längre. Jag vill gärna förebygga en framtida djupdykning i fårornas och linjernas värld.

Ett plus i kanten är att flaskan är sjukt snygg i badrummet, en vill ju ha en hel hylla med Mantle-produkter helst!

Det här lätta serumet känns väldigt återfuktande och inte alls irriterande, något retinolprodukter av den äldre generationen ofta kan göra. Mantle säger själva att just deras kombination av ingredienser ska minska risken för irritation och det kan jag skriva under på!

Jag har använt den ungefär tre kvällar i veckan på både ansikte och hela bröstkorgen. 2-3 pump räcker gott och väl, det här dyra serumet är (som tur är) drygt. 30 ml kostar 1350 kr.

Serumet ska ge mer spänst och mindre framtonad textur. Spänstig hud hade jag redan innan testperioden, men framförallt hudens yta är jämnare efter testet – vilket i sig ger mer lyster! 

Produkten känns som en törstsläckare inför natten för huden. Jag upplever att den återfuktar och mjukgör direkt samtidigt som den hjälper till på längre sikt genom att förbättra hudytan.

The Retinol Serum har en lätt citrusdoft som känns trevlig och behaglig. Hela upplevelsen är lyxig!

När flaskan är slut är jag så klart ledsen, som sig bör när dyra droppar sinar. En indikation på att produkten också levererat. Huden har mer lyster och känns som sagt jämnare i textur. Mantle The Retinol Serum är inte bara snygg marknadsföring, det gör också skillnad!

Men smakar det så kostar det.

Du kan köpa Mantle The Retinol Serum här. 

Information

RIKTPRIS: 1350 kr

Mest lästa