Nars – Laguna Ultimate Face Palette 1 Light to medium

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Wow-palett med sammetmjuka konsistenser och softfokus-trolleri

Nars behöver ingen närmare presentation. Det är ett välkänt sminkmärke som har skapat ikoniska produkter som rouget Orgasm och solpudret Laguna 2. Och nu finns Laguna Ultimate Face Palette, en palett med två solpuder (bronzers), en highlighter och fyra ögonskuggor. Laguna Ultimate Face Palette finns i två nyanser och jag har provat den ljusaste av dem som heter 1 Light to Medium.

Laguna Ultimate Face Palette 1 Light to medium innehåller solpudret Laguna 2, som är lätt till mediummörkt och har en neutral underton. Här finns också Laguna 4 som har en varm ton och en highlighter som beskrivs som champagneskimrande. Paletten innehåller också fyra ögonskuggor, en guldskimrande, en roséguldskimrande, en matt djupt persikofärgad och en terrakotta-färg med satin-finish. Själva dosan är av kopparskimrande metall. Paletten kan användas för skulptera eller bara ge en fin solkysst ton till huden och också för att skräddarsydda ögonmakeuper.

Första intrycket av Nars Laguna Ultimate Face Palette är Wow! Så snygg! Dosan är så läcker och färgerna i den ser ut som konstverk!

Jag använder inte ögonskugga dagligen, men rätt ofta. Jag har (eller hade, snarare!) uppfattningen att jag inte klär i varma färger, men den har jag fått ompröva nu. Persika och roséguldskimmer visade sig vara väldigt klädsamma på mig, som har gröna ögon och den typiskt skandinaviska hudton som ofta följer med råttfärgat hår.

Jag tycker att Nars Laguna Ultimate Face Palette är lätt att jobba med. Solpudret är sammetsmjukt och lätt att lägga på med en borste. Det blir inga skarpa kanter utan det lägger sig med någon sorts softfokus-trolleri, typ redan uttonat fast man bara har gjort något enstaka drag med penseln. Samma sak gäller highligtern, några drag med penseln bara och produkten smälter sömlöst in i huden för att ge ett vagt skimrande litet lyft!

Ögonskuggorna är pigmenttäta och ger intensiv färg. De kan så klart användas var för sig men är också så coola att kombinera! De förstärker varandra tack vare kontrasten mellan matt, skimmer och satin-finish. Jag är särskilt förtjust i den matta persikofärgade ögonskuggan som heter Unwind tillsammans med lite roséguldskimmer i ögonvrån och – om det är fest – den lite djupare terrakotta-bruna skuggan Heat Spell närmast franskanten.

Jag tror att den här paletten är snygg på de flesta. Solpudret och highlightern är byggbara, så det går att skräddarsy olika effekter. Detsamma gäller de skimrande ögonskuggorna. Den matta ögonskuggan och den med bara lite glans ger ganska mycket (=lagom) färg även vid försiktig applicering.

Paletten är lyxig, snygg och användbar. Och limited edition, så passa på!

Du kan köpa den här. 

Information

RIKTPRIS: 785 kr

Mest lästa