Bioline Jatò – Re-Shape Booster Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Fettsugning på flaska eller grisen i säcken?

Bioline Jatò gör professionell hudvård, det vill säga hudvård som används och säljs på salonger, och tillverkas i Italien. Varumärkets vision är att skapa framtidens hudvård för den som på ett enkelt och snabbt sätt vill se resultat på sin hud. Biolines produkter säger sig kombinera det bästa från naturen med det senaste inom vetenskap. Varje produkt sägs vara unik med en hög koncentration av aktiva ingredienser som ska ge fina resultat.

Jag är 45 år med torr hud och fina linjer och jag har fått Bioline Jatò Re-Shape Booster Serum i min testpåse. Det är ett kroppsserum som jobbar anti-age på kroppen och passar alla hudtyper förutom den mest känsliga. Jag är lite lätt tveksam till den här typen av produkt som lovar en förändring av kroppen genom att lägga på en kräm. För mig känns det lite som att bryta ett ben och sen försöka laga det med plåster. 

Serumet är termogent, vilket betyder att det ökar värmen lokalt där det appliceras. Detta behövs enligt Bioline för att ingredienserna ska kunna absorberas av huden och även öka förbränningen av cellerna i området. Den termogena effekten kan kännas värmande, brännande och lite stickande men är övergående. Man ska kunna se tydliga resultat redan efter fyra veckor i samband med bra kost och motion. Någon enda gång skulle jag vilja se att en produkt av den här typen inte även rekommenderar kost och motion. Det är självklart att man ser skillnad om man helt plötsligt börjar äta bättre och går till gymmet i fyra veckor! Det behöver man inget serum till.

Jag är, som man kanske kan ana, en skeptiker av rang när det kommer till den här typen av produkter. Om man har något som man anser är ett problemområde skulle jag hellre rekommendera att man går på behandling eller kontaktar en läkare istället för att köpa krämer som lovar guld och gröna skogar, för i slutänden är det sällan man får det resultat som utlovats. 

Bioline menat att man kommer uppleva att huden både ser och känns uppstramad vilket ger intrycket av yngre hud. Ordagrant skriver de “serumet är framtaget för att minimera synligheten av celluliter och lokala fettdepåer och vätskeansamlingar.” Och så klart hakar jag upp mig på orden “synligheten”. Så den ger någon form av optisk illusion mer än ett riktigt resultat? Eller är "synlighet" Biolines safeword om någon skulle ta dem på orden och stämma dem? Men det kan ju också vara att jag är misstänksam och helt enkelt inte tror att ett serum kan ge de utlovade resultaten.

Hur ska du Bioline Jatò Re-Shape Booster Serum uppnå dessa resultat? Som huvudingrediens använder Bioline koffein, som stimulerar lipolys. Lipolys är en förvandlar fettceller till energi som kroppen sedan kan använda. Koffeinet hjälper även till att dränera överskottsvätska. Här finns karnitin som är en naturlig aminosyra i kroppen som ansvarar för att transportera fett till muskelcellerna för att förbrännas – en mycket essentiell funktion för kroppen att förbränna och stimulera musklerna. Granatäppelextraktet tillsammans med isoflavinoider från soja fungerar som transportörer av de aktiva ingredienserna ner i huden och skyddar även huden mot oxidativ stress. Även dessa ingredienser stöttar aktivt förbränningen av fettceller för att minska synligheten av celluliter och vätskeansamlingar.

För det första: här kommer synligheten tillbaka. För det andra: hur kan ett serum förvandla fettceller till energi? Helst vill jag se en utförlig förklaring då produkten, vad jag antar, måste ner till det tredje och sista av hudens lager för att kunna jobba. Den ska då ner genom epidermis, dermis och ner till subcutis… där den gör vad? Hade det varit jag som hade tagit fram en produkt som kunde göra allt detta så hade jag sprungit efter folk på stan bara för att berätta hur bra det fungerar, men ingenstans hittar jag en utförlig genomgång av denna process. 

Bioline Jatò Re-Shape Booster Serum kommer i en vit 150-millilitersflaska med transparent lock och pumphuvud. Produkten ska appliceras både morgon och kväll, antingen under din vanliga bodylotion eller ensam. Man ska applicera serumet där man anser att det behövs bäst och det kan användas på både mage, lår, höfter och rumpa. Alternativt kan man använda produkten på alla dessa områden på en gång. Man ska massera in serumet ordentligt i cirkulära rörelser. Produktinformationen varnar för att serumet kan orsaka en tillfällig känslighet genom att huden pirrar, blir varm eller röd. Man bör tvätta händerna noga efter att ha använt serumet.

Serumet är ljust rosa och doftar lätt av citrus. Jag har använt det på alla de fyra områden på kroppen som Bioline föreslår. Eftersom flaskan bara rymmer 150 ml och det är ett förhållandevis stort område att täcka två gånger om dagen var jag inställd på att jag snabbt skulle göra slut på produkten. Men produkten är förvånansvärt dryg när man väl får den på huden och masserar in den.

Första gången jag använde denna tyckte jag att den lämnade en lite kladdig yta kvar på huden efter att den torkat ner. Sen kom jag ihåg att det var det var stora cirklar och massera in ordentligt som gällde och nästa gång masserade jag in denna tills huden var torr. Det kändes som att det tog en evig tid när jag stod där och smorde samma yta gång på gång för att få serumet att gå in ordentligt i huden. På det sättet blev det mindre kladdigt. Man kan fortfarande känna att det ligger som en hinna på huden men det är inget man stör sig på när man väl har fått på sig kläderna. 

Jag har varken känt något pirrande eller värme och jag huden har inte blivit röd. Helt ärligt har jag inte sett någon skillnad alls på någon av kroppsdelarna jag har smort och masserat. Jag fick därför för mig att jag skulle testa den på andra ställen och tänkte att dekolletaget skulle må bra av lite Bioline Jatò Re-Shape Booster Serum. Eftersom huden där är betydligt tunnare och saknar den “isolering” som rumpa, höft och mage har, så fick jag en helt annan effekt. Efter att serumet torkat blev området nästan med en gång illrött, varmt och det sved rätt ordentligt. Det kändes inte direkt lockande att testa produkten en gång till på dekolletaget så jag gav upp den idén.

Uppenbarligen är det aktiva ingredienser i serumet. Frågan är bara vad de gör, eftersom jag hittills faktiskt inte har märkt någon effekt alls.

Jag kanske helt enkelt är för michelinformad för att Re-Shape Booster Serum ska ge någon synlig effekt. En vältränad individ som bara har någon enstaka cellulit kanske skulle ha bättre effekt. Men behöver den målgruppen överhuvudtaget den här typen av produkt?

För mig gav Bioline Jatò Re-Shape Booster Serum inte någon synlig skillnad. Jag tänker att jag använder upp flaskan som jag har och ser om det händer något mer med tiden. I så fall uppdaterar jag recensionen! Men som det känns just nu behöver ni inte sitta upp och vänta. Förhoppningarna är låga.

Du kan köpa serumet här. 

Information

RIKTPRIS: 825 kr

Mest lästa