Hairlust – Curl Crush Defining Gel

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Lockdefinierande gel som ger mycket glans

Hair Lust Curl Crush Defining Gel är en styling gel för lockigt hår som både innehåller värmeskydd och återfuktar. Jag som testar är 34 år, har lockigt och bångstyrigt hår i behov av mycket fukt. Mitt hår är naturligt lockigt men stylas ibland rakt med plattång. Till råga på det har jag även slingat håret, så det finns många anledningar till att håret inte är i toppform. Till vardags använder jag ett serum från Kérastase som hjälper mitt fuktfattiga och slitna hår för att förbättra hårkvaliteten. Jag använder även Moroccan Oils produkter.

Från Hair Lust kommer då Curl Crush Defining Gel som är vegansk, utlovar medium stadga och glans samtidigt som det återfuktar håret och skyddar mot värmeverktyg. Dessutom ska håret bli frissfritt. Gelen ska funka på allt från vågigt till krulligt hår.

Denna produkt kommer i en plasttub på 150 milliliter, designad för en ung målgrupp. Inuti döljer sig en lätt och genomskinlig gel som doftar. Doften ska vara en mix av havtorn, apelsin, svar vinbär och vanilj – jag själv känner mest apelsindoften. 

Jag har fördelat gelen i handdukstorkat hår som har fått självtorka. Jag använder aldrig hårfön utan tycker alltid att lockarna blir bäst om de får självtorka och formas naturligt. Jag applicerar en liten mängd gel i mitt tjocka barr, därefter kramar jag fram lockarna och låter dem självtorka. 

Jag upplevde att gelen gjorde en del partier lite stela och jag insåg snabbt att mycket produkt nog hamnade lite fel. Jag tycker ändå inte att produkten är svårfördelad. Även om jag tyckte att jag hade arbetat igenom håret när jag kramade in produkten så var jag mer noggrann nästa gång och fick då bättre känsla på håret.

Jag upplever inte att håret blir särskilt återfuktat, där kan jag inte se någon skillnad efter användning. Däremot ger gelen en fin struktur och lockarna håller formen väl – om man fördelar produkten rätt och inte tar för mycket produkt vill säga. Jag upplever också att håret är mer frissfritt än tidigare. Man får också väldigt glansigt hår!

Ersätter denna mina andra produkter? Nej, Hair Lust Curl Crush Defining Gel gör jobbet bra, men jag föredrar produkter som är enkla och lättarbetade. Denna gel var ingenting för mig, eftersom man måste vara så aktsam vid applicering.

Den som söker efter en lättviktig och formande gelprodukt som definierar och ger ett glansigt resultat kan däremot sikta in sig på Curl Crush Defining Gel. 

Information

RIKTPRIS: 239 kr

Mest lästa