Bästa solskydd för ansiktet, just nu

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Bästa solskydd för ansiktet – var ska jag börja? Det är faktiskt väääldigt svårt att peka ut en enskild favve. Min personliga vinnare kniper topplatsen pga smart tub som tar noll plats.

Egentligen är det Ditt bästa solskydd för ansiktet det du faktiskt använder. Hjälper inte hur högt testbetygen är – icke använd spf gör ingen nytta.

Spara eller slösa?

Ibland kommer frågan: kan jag använda fjolårets solkräm? Svaret på fråga är: JA, om de stått i normal rumstemperatur och inte skiktat sig. Bäst är ändå att inte snåla tömma varje flaska, och se det som en klok solförsäkring! 

Själv smörjer jag 30 minuter innan utgång och återapplicerar (nästan) varannan timme. I kollostugan står en aerosol spf 50+ direkt innanför stugdörren, så jag kan spreja med trädgårdshandskar på.

Mängd? En sträng längs pek- och långfinger är ett hyfsat mått för ansiktet, men lägg till en pekfingersträng också. Då räcker smörjet även till hals, nacke och övre dekolletage.

Mycket skydd för slantarna

Niveas platta Triple Protect- flaska spar plats, och lotionen kommer att skydda mot såväl UVA och UVB samt blått ljus. Räkna med att Nivea ger mycket skydd per krona!
Nivea Triple Protect spf 50+, 199 kr/40 ml.

Praktisk sprej

Alla mina solskrämer åkte med till Thailand pga tänkte på spf-medvetne sonen. På hans topplista? Garnier-sprejen (just den som jag bunkrat till kolonilotten) som är både återfuktande, lättanvänd och helt okladdig även om han ”smörjer efter” för att garantera helt jämn applikation. Enda minus: inte alls dryg.
Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Mist spf 50, 125 kr/75 ml.  

Läs också:  Sommarens mest använda solskydd

Hudvårdande CC

Vill du ha CC-cream med  extra hudvårdande egenskaper, och som både är lystrig och vattenresistent? Ph Formula CC är passar när vu vill ha perfekt hy en solig dag. Tre nyanser finns: jag är ”Light”, min thai-födda dotter behöver Dark. 
PH Formula spf 30 CC Cream Waterproof High Protection, 549 kr/50 ml.

Ger UVA-skydd

Det här fuktgivande UVA-skyddet passar i stadsmiljö, inte på beachen. Jag grundar med serum och fuktkräm, väntar en stund och låter Daily UVA absorberas ordentligt, Passar bäst för torrisar, inte dig med fetare hudtyp.
L*Oréal Revitalift Clinical Daily UVA Fluid spf 50+, 299 kr/50 ml.

Den tog slut

Oj, flaskan är helt tom, eftersom reskamraterna är tokförtjusta i den här behagliga solkrämen. De kunde knappt tro att det var ett riktigt effektivt solskydd… Högsta betyg, alltå. De flesta kan också använda den nära ögonen, och Ultra Light är lika prisvärd som Niveakrämen ovan…
Aco Ultra Light Sun Face Fluid spf 30, 199 kr/40 ml.

Lyxfavorit

Mitt bästa solskydd för ansiktet och personliga favorit tack vare högsta skyddsfaktor (inklusive miljöföroreningar, därav ”Urban UV Defense”) med rejäl återfuktning. Älskar att flaskans form som gör att den ligger fint i minsta ficka. Men tyvärr, smakar det så kostar det och priset gör lite ont.
Biotherm Urban UV Defense spf 50+, 550 kr/30 ml.

Läs också:  Hej hej, här är bästa solskydden just nu

Hudvård i toppklass

Hör du till de solkänsliga som gärna satsa en slant på din hudvård, ta en titt på Skin Recovery. Dagkrämen i lufttät pumpflaska ger både solskydd samt hudstärkande godsaker som peptider, polyfenoler och antioxidanter. Inte nog med det; jag ger extraplus för den rik men icke-fet konsistens.
Dermalogica Dynamic Skin Recovery spf 50, 1025 kr/50 ml.

Skönt skydd, tung flara

Vanligtvis får samma märke inte figurera flera gången i samma test, så förlåt! Super Serum kan ha snikat sig in i bild på egen hand, men är lika återfuktande som lyxfavorit-Biotherm och dessutom perfa under makeup. Synd bara att glasflaskan är NOLL handväskevänlig.
Garnier Ambre Solaire Invisible Serum Super UV spf 50+, 165 kr/30ml.

SUGEN PÅ NÅGOT JAG SKRIVIT OM?
Nivea Triple Protect spf 50+ hittar du här och här.
Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Mist spf 50: här, här och här.
L*Oréal Revitalift Clinical Daily UVA Fluid spf 50+: här, här och här.
Biotherm Urban UV Defense spf 50+: här och här.
Dermalogica Dynamic Skin Recovery spf 50: här och här.
Garnier Ambre Solaire Invisible Serum Super UV spf 50+: här och här..

5 4 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x