Hjälp! Jag har bränt mig i solen!

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

När solen väl visar sig så är det många som gärna vill vistas ute, få lite färg och d- vitamin. Man ska såklart alltid vistas i solen med FFS, förnuft, försiktighet och solskydd. Om man mot förmodan har bränt sig i solen, gud förbjude! Så finns det några knep att ta till.

. Hjälp! Jag har bränt mig i solen!

  1. Undvik att vistas i solen några dagar, särskilt om du bränt dig mycket. Här pratar vi inte bara fått färg utan när det gör ont på huden. Då är det bästa att låta huden helt undvika sol några dagar. Tråkigt om man är på utlandssemester kanske men det skulle man tänkt på innan man bränner sig.

  2.  
  3. Återfukta huden, applicera en ordentligt återfuktande body lotion. Gärna en after sun som ofta även är lugnande och läkande. Det hjälper huden att återhämta sig bättre och snabbare. 

  4. Låt bli att pilla och peta, har du bränt dig? Låt huden vara. Applicera kräm eller solskydd men inte mer pill än så. 

  5. Kyla ner huden antingen med kylbalsam eller kallt vatten kan vara väldigt skönt om man bränt sig illa. 

  6. Undvik att vistas i direkt solljus när solen är som starkast. Använd solskydd, glöm inte att återapplicera! Var gärna i skuggan, använd klä der, keps eller solhatt.

 

Läs också:  Såhär hanterar jag babyhår och envist friss

Vi behöver solen, vi mår oftast bra av den. Och vi kan vara ute i solen, med förnuft, försiktighet och solskydd. D-vitamin får vi i oss av solen under sommarhalvåret, vi behöver verkligen inte vara ute i timtal för att få i oss det. Kroppen bildar D-vitamin snabbt någon kvart varje vecka räcker gott och väl. Men att vara ute för länge i solen och bränna sig gör mer skada än nytta, det ångrar man tids nog. Jag träffar människor i mitt jobb på daglig basis som ångrar sina solvanor. Vill man bli brun, använd brun utan sol.

En bra SPF hittar du här. Och en bra efter sol hittar du här. En bra brun utan sol som ger ett naturligt resultat och är enkel att använda hittar du här.

5 1 röst
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linda Ramberg
Hudterapeut och makeupartist.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x