Smink jag inte kan leva utan

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Rubriken är lite dramatisk, men det finns några produkter jag vill använda varje dag. Vilket smink kan du inte vara utan?

Förr hade jag svarat mascara och läppstift, utan tvekan. Med åren har det ändrats och den makeup jag väljer nu istället:

Oumbärlig makeup.

Ljusreflekterande kräm under ögonen

Trots att Becca Under Eye Brightening Corrector räcker i en evighet, är jag inne på min tredje burk. Jag har nyansen Fair/ Light och duttar på lite av den i inre ögonvrån och under ögat varje morgon. Blicken öppnas upp och mörka skuggor trollas bort. Lite kamoufleras fina linjer också, som av ett trollspö.

Min välanvända burk av Becca Under Eye Brightening Corrector, nu tillverkad av Smashbox.

Färgad dagkräm

Jag gillar när smink är enkelt. En välapplicerad foundation i rätt ton är elegant, men inte alltid så enkelt. Därför väljer jag oftast en färgad dagkräm i stället, gärna en sådan som anpassar sig till den egna hudtonen. Visst, jag får inte lika mycket täckning, men jag får fukt och en jämn hudton på nolltid. Två favoriter jag köper om och om igen är ColoreScience Sunforgattable Total Protection Face Shield Flex SPF 50 och Erborian CC Red Correct.

Erborian CC Red Correct är perfekt när man bara vill jämna ut hudtonen.

Ofärgad brynmascara

Vi fortsätter med det enkla. Jag färgar mina ögonbryn, annars syns de inte. För att de ska behålla formen under dagen behöver jag också någon typ av fixerande produkt. Jag tycker att det lättaste är en genomskinlig bryngel i tub med mascaraborste. På så sätt kan jag borsta till brynen, forma och fixera dem på samma gång. Just nu alternerar jag mellan den mjukare Bryn Clear Brow Gel och den hårdare Anastasia Beverly Hills Brow Freeze Gel.

Läs också:  Vårkänsla med Diamond Glow och glowmask från IW Beauty
Anastasia Beverly Hills Brow Freeze Gel är en blandning mellan gel och vax.

Rouge och bronzer

För att inte ansiktet ska se helt platt ut, ger jag det liv med rouge och ibland också bronzer. Först sveper jag över kinderna med ett rosa rouge. Får jag feeling så sveper jag även lätt över ögonlock och nästipp. Bronzer lägger jag på i den klassiska 3-formen, från tinningen, över kinden och avslutar längs med käklinjen. Även här drar jag gärna ett borstdrag över ögonlocken och näsryggen. En smidig duoprodukt är Nars Bronzer & Blush Duo Orgasm/Laguna.

Smart duoförpackning från Nars — inte helt lätt att få tag på, tyvärr.

Färgat läppbalsam

Det här är min mest använda produkt, den perfekta hybriden mellan färg och vård. Jag har alltid flera färgade läppbalsam i gång — ett i handväskan, ett vid hallspegeln, ett i badrummet …  När jag väljer nyans tar jag alltid den mörkaste. Ett ljusrosa färgat läppbalsam syns inte, men ett mörkt körsbärsrött ger oftast läpparna lite djup. Två budgetfavoriter är Hurraw! Plantcolor och Makethemake Moringa Tinted Lip Balm.

Hurraw! Plantcolor Lip Color ger både färg och fukt. Mycket, dessutom.

Vill du testa produkterna i inlägget, hittar du några av dem via länkarna nedan.

Becca Under Eye Brightening Corrector i Fair/ Light
Erborian CC Red Correct
Anastasia Beverly Hills Brow Freeze Gel
Hurraw! Plantcolor

5 8 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Mia

Beccas kräm är det jag kommer köpa. Vill se ljusare ut under ögonen. Ha det fint. Tack för bra tips.

My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa