Följ dessa två steg så kommer du att bli av med knottror i ansiktet

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Plitor kan man få, inte bara när man är tonåring utan när som helst egentligen. Det är heller inte alltid att de är jättesynliga. Men man kan känna dom ändå och strukturen på huden blir därefter.

Bli av med plitor

Oftast när man pratar om plitor så är det små små knottror. Eller egentligen en tilltäppt por på ett eller annat sätt. 

De två sakerna som är effektivast när det kommer till att bli av med plitorna är väldigt enkla. Exfoliera med en BHA-syra och återfukta. 

BHA-syran hjälper till med att både exfoliera hudytan, som vi vill hålla så ren som möjligt och fri från gamla förbrukade hudceller som kan vara orsak till att täppa till. Den kommer också att lösa upp fett/talg som oftast är det som själva tilltäpptheten faktiskt är. Inget hjälper så bra mot såna här plitor som BHA-syra. Vissa är mer tåliga när det kommer till BHA-syra och kan använda det ofta, till och med dagligen. Medans andra är lite känsligare och kanske kan använda 1-3 gånger i veckan. Allt beror såklart också på hur stark produkten man använder är. Så här får man försöka att hitta något som passar ens hud. Hellre en mildare exfoliering som används dagligen skulle jag säga, för just problem med plitor. 

Läs också:  3 YouTube-kanaler att följa

Återfukta, vi vill alltid återfukta och skydda hudytan. Det hjälper till att hålla hudbarriären intakt och får man kontroll på fukten och eventuell yttorrhet så har man kommit långt. 

Jag älskar dessa två exfolierande produkterna, Cerave SA smoothing cleanser är en ganska kraftfull rengöring med BHA och du hittar den här.

DHC face wash powder är en nyare bekantskap men den har snabbt klättrat upp bland favoriterna och för att vara en pulverrengöring så har den en lyxkänsla jag inte upplevt hos andra liknande produkter jag testat. Den finns här.

5 4 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
3 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Sanna

Kan man använda Cerave på överarmar och rygg om man får finnar där? 🙂

Nina

Min son använder den i ansikte och överkropp. Funkar fint.

Linda Ramberg
Hudterapeut och makeupartist.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x