Idun Minerals – Mineral Blush Nypon

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Trist förpackat, skirt rouge som sitter 4–5 timmar

Blush är ett puderrouge från svenska märket Idun Minerals med rikt färgpigment, finns i nio nyanser som alla är inspirerade av nordiska bär (exempelvis hallon, smultron och rönnbär). Rouget är berikat med högrenade mineraler som ska ge en intensiv färg och en naturlig look. Det ska passa alla hudtyper, även de mest känsliga. Att produkterna ska passa alla hudtyper är någon som Idun Minerals vinnlägger sig om, liksom att ha ett inkluderande, brett nyansutbud. Förpackningen är en papphylsa, återvinningsbar och klimatsmart. Den innehåller 5 gram.

Idun Minerals produkter rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet, så sminket är ett bra val för dig med mycket känslig hud.

Jag har testat Blush i färgen Nypon. På Idun Minerals hemsida beskrivs den som ljusröd. Jag skulle mer beskriva den som korallröd, en varm ljusröd. Jag har ganska ljus hy med en kall eller neutral underton och använder oftast mer rosa rouge.

Den platta, gråbeige pappförpackningen må vara bra för klimatet (och det är förstås bra att Idun Minerals bryr sig om det). Men den känns billig, ser tråkig ut och verkar inte särskilt hållbar i längden. Särskilt inte om man vill ha rouget med i handväskan eller i necessären på resa – risken är då stor att rouget, eller dess förpackning, får kortare livslängd än tänkt. 

Nyansen Nypon ser färgstark ut i dosan, det ser ut att vara för starkt rött för att passa mig och min ljusa hy. Men på huden blir det en transparent och fin ljusröd färg, rätt naturlig och fräsch "som en nyponros". Det går bra att lägga på mer för att få den täckning och intensitet man önskar.

Rouget är lätt att applicera med borste. Eftersom det är skirt så blir det inga synliga skarvar även om man lägger på det hastigt och lite slarvigt.

Jag är en aning solbränd när jag testar Blush i färgen Nypon, och då är den här varma ljusröda nyansen fin på mig. På vintern när jag är mer likblek tror jag att den milda rosa färgen Smultron skulle passa bättre.

Blush sitter inte jättebra. Efter en arbetsdag syns knappt ett spår av rouget på kinden, och detta oavsett om jag grundade med primer eller sminkade direkt på återfuktad hud innan jag gick hemifrån på morgonen. Blush behöver bättras på efter fyra-fem timmar.

Sammanfattningsvis: klädsam, byggbar varm ljusröd färg, smidigt att applicera med borste. Rouget har ganska dålig hållbarhet, och en trist och inte så hållbar förpackning.

Du kan köpa Idun Minerals Blush Nypon här. 

Information

RIKTPRIS: 279 kr

Mest lästa