5 beautytips (nåja) inför bilsemester

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Idag lämnar vi vackra Strängnäs för vårt sista stopp i Norrköping.

Igår i Strängnäs.

Sedan vi började vår resa förra tisdagen har det blivit många upplevelser, men också många timmar i bilen. Dessutom har vi bytt boende nästan varje natt. Endast i Umeå blev det två nätter. Jag har lärt mig en del dessa 10 dagar. Här är därför mina bästa roadtrips-tips:

Mårbacka är värt ett besök. Boka guidad visning på hemsidan, annars kommer du inte in i huset.

Flera necessärer i separat väska

Ha flera små necessärer istället för en stor och packa dem i en liten ryggsäck. Jag har en necessär för hudvård, en för hårvård, en för makeup och en för övrigt (som tandborste, linsgrejer, deo och kroppsvård). Det gör att jag snabbt hittar det jag behöver, utan att behöva öppna resväskan med kläder. I ryggsäcken har jag också dator och alla laddare — det har varit bra att veta var framförallt laddarna är. 

En Kånken rymmer laddare, necessärer, dator och faktiskt också ett par sneakers i botten.

Sminka dig i bilen

Gör hudvård i badrummet, sminka dig i bilen. Ibland har vi haft tidig start och då prioriterar jag sömn framför makeup. Jag har för övrigt haft stor glädje av den fina Laguna-paletten från Nars, så smidigt med allt man behöver i en palett.

Alla vägar är inte lika vackra som den längs Höga kusten. Då kan du lika gärna sminka dig ett tag.

Väska med bad- och regnkläder i bilen

Ha en badväska i bilen med badkläder, handduk, flipflops och SPF. Det finns ingen anledning att ta in badväskan på hotellrummet varje kväll. Däremot är det bra att ha badkläder även i den lilla resväskan, ifall det finns spa på hotellet. Vi har badat bubbelpool i Vilhelmina och bastu i Umeå. 

Vid Pite havsbad kom flipflopsen till användning.

Eftersom vi är på Sverige-semester har vi också regnkläder i badväskan. Det var jag tacksam över när det kom en störtskur i Ensamheten utanför Storuman.

Regnigt i Ensamheten.

Snabba lösningar

Underskatta inte deospray, torrschampo och nattmask. Som sagt, ibland blir det tidiga morgnar och då kommer deospray och torrschampo väl till pass. Sena kvällar har jag varit tacksam för min nattmask, för ibland vill jag bara gå och lägga mig när jag kommer in på hotellrummet efter en händelserik dag.

Tvättservetter

Fler användningsområden än du först tror.

Tvättservetter är bra till nästan allt! Jag använder sällan tvättservetter eller babywipes hemma, men på resa är de omistliga. Oftast har vi använt dem för handtvätt, men även för att torka av bestick efter picknicken. Mitt resesällskap använde dem för att rengöra den medhavda cykeln innan den skulle stuvas in i bilen — det tyckte jag var lite utanför användningsområdet.

Just denna picknick hade vi inomhus, men annars torkade vi av ostkniven med tvättservett. 

Nu är det snart slut på detta vagabondliv och jag måste erkänna att jag kommer att sakna det. Nästa inlägg kommer hemifrån Malmö.

5 11 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kristina

Trevliga och bra tips – Det tar ajg med mig på min Husvagns resa:)

My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x