Mina 5 bästa blush och hur jag placerar rouge

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Ja, blush ÄR mitt bästa smink, något jag aldrig avstår från. Inte en dag utan rosor på kind, så är det bara. 

Blush + ett svep mascara. C’est tout. No filter.

Visst kan jag pinna ut till affär’n helt osminkad, men en gnutta färg på kinderna gör hisspegeln gladare. Det där lilla stråket över kinderna gör grymt stor skillnad.

Ibland blir det hela batteriet från primer till sotade ögon. Lika ofta nöjer jag mig med något av mina 5 bästa blush, och klappar sedan fingertopparna längs globlinjen. Det ger ögonen lite extra definition. Att också lägga blush på ögonlock och  läppar är ett gammalt trick, men ack så effektivt. 

Moderna tiders flytande och krämiga rouger sitter länge utan att fastna i porer, veck och linjer. Bäst av allt: mitt långsmala ansikte får mer definition av en friskt rosig färgskiftning. Det piggar upp och hindrar blekfejset från att likna en ogräddad långfranska. 

Före: helt osminkad. Efter: blush + ett drag snällmascara. 

Kolla vilken skillnad det blir med färg på kinderna! Och ja, man blir gladare av rouge. Ibland jobbar jag med lätt hand, men föredrar en tydlig färgeffekt. Tänk bara på placeringen! När jag första gången träffar Trinny (ja, DEN Trinny) tar hon sig för pannan, sliter upp ett krämblush och duttar färg högt upp på mina kindben. ”Blush på vuxna kvinnor”, hojtar hon, ”ska upp upp UPP! Högt upp på kindbenen! Så är det bara!”

Läs också:  Maybelline sunkisser blush - ett rouge för dig som älskar bronze

Och ja, hon har ju rätt – det ÄR klädsamt att arbeta över kindbenen, så låt oss frossa i allt från lättapplicerad kräm till tunn fluid i pumpflaska. För att inte tala om stift! Jag älskar fortfarande mitt feta Milk Lip + Cheek Werk som nu enbart finns om ministift – inte allls samma sköna applikation. Tur att Nars The Multiple finns…

Förlåt, färgerna är SÅ mycket snyggare i verkligheten…

Mina bästa krämblush just nu

Essence Baby Got Blush Liquid Blush 10 Dusty Rose, 50kr/10 ml kostar nästan noll men uppför sig som betydligt lyxigare kusiner (Lotta Tilbury, I’m looking at you). Snacka om budgetkap!
Dior Forever Glow Maximizer Rosy, 460 kr/11 ml tar jag till för smickrande lyster som softar bort skavanker, i stället för att framhäva dem på bästa sätt. Inte gratis, men ldryg och värd varenda öre.
Rose Inc. Lip & Cheek Color Foxglove, 365 kr/4,5 g (refill 215 kr). Nyansen ger fint nypromenerad look, är lätt att bygga upp och den refillbara dosan har spegel i locket. Win, win och win.
Maybelline Sunkisser Blush 06 City Sizzle, 169 kr/4.7 ml. Vissa säger: ”tunn Glow Maximizer-typ”. Jag säger: Sunkisser tar för sig både vad gäller pigment och lätt gnistrig glow.
Nars The Multiple G-Spot, 600 kr/14 g. Svettigt pris, men stiftet räcker i evigheter. Jag älskar den oblyga kulören som du kan lägga skirt och försiktigt, men också orkar ge mer en tydligare rosighet. 

Läs också:  Maybelline sunkisser blush - ett rouge för dig som älskar bronze

Sugen på något jag skrivit om?

Milk Lip + Cheek hittar du här och här.
Essence Baby Got Blush Liquid Blush: här.
Dior Forever Glow Maximizer: här och här.
Rose Inc. Lip & Cheek Color: här.
Maybelline Sunkisser Blush: här, här och här.
Nars the Multiple: här.

 

¨

4.9 9 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
6 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Annette

Jättefint med rouge och vilken skillnad på bilderna med och utan! Vilket bra inlägg! Blev inspirerad till att testa de dagar jag inte orkar med foundation osv. Vilket blush har du på bilderna?

Veronica

Älskar rouge och Foxglove är en favorit hos mig med De andra har jag inte testat. Men sparade ner dem för ev framtida köp.

Mia

Vad fint med rouge. Har det jämnt. Just nu från isadora. Skulle känna mej jätteblek annars. Mvh Mia.

Mia

Jag har i en ask som också har bronzer och higlighter. Ljust rosa. Det är i puderform men ändå krämigt. Mvh Mia. Har också rouge högt upp på kinden.

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x