Skönhetsprodukter jag som hudterapeut tycker alla mammor ska använda på sina barn

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

När det kommer till vad man ska och inte ska använda på sina barn så är det såklart väldigt olika. Alla individer är olika och har olika behov. Men här följer en liten lista på produkter jag som hudterapeut tycker att alla mammor borde använda på sina barn.

Skönhetsprodukter jag som hudterapeut tycker alla mammor ska använda

1. Zinkpasta eller zinkkräm, är den bästa behandlingen mot rodnander i veck, efter blöjor eller liknande. Den torkar ut så att huden har chans att läka. Den här typen av kräm finns från olika märken och jag har testat lite olika och jag upplever att de är väldigt lika varandra. 

2. Någon mild och snäll mjukgörande kräm, ibland får barnen lite torr hud eller eksem eller så och då kan det vara lämpligt med något mjukgörande. Här har jag testat massor med olika varianter och den utan tvekan bästa är faktiskt Lidls Sensitive body lotion för barn. Den har trollat bort röda prickar, irriterad och torr hud i ett nafs. Den är billig och riktigt riktigt bra.

3. Solskydd såklart, alltid solskydd. Barns hud är väldigt känslig och behöver skyddas från solen. Jag brukar använda en kräm på morgonen och har med om man är ute en hel dag i solen. Men har alltid med ett stift i väskan för att bättra på under dagen. 

Läs också:  Nagelvård när man är i farten

4. En oklusiv för de kallare månaderna. Det är så lätt att glömma bort att skydda barnens hud mot kylan. Solen är mer uppmärksammad nu men kylan kan skada mycket den också. En fet kräm på på kinderna de kallare månaderna förebygger köldskador. Den bästa och billigaste oklusiven är klassiskt vaselin. Man lägger på det tunnt på huden. 

5. Har man barn med långt hår så är en balsamspray ett måste. Det hjälper till att reda ut håret utan att slita på håret och utan obehag för barnet. 

Oklusiv hittar du här och en bra balsamspray hittar du här.

5 2 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linda Ramberg
Hudterapeut och makeupartist.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x